20.6 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăSocialAngajari25% impozit pe salarii! Cine va plati, incepand de la anul, taxa...

25% impozit pe salarii! Cine va plati, incepand de la anul, taxa de solidaridate?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Noul guvern intenţioneză să introducă o nouă taxă – cea de solidaritate, pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, aşa cum arată programul de guvernare şi cum a declarat noul ministru al Finanţelor Ionuţ Mişa, săptămâna trecută, în Parlament.

Noua taxă de solidaritate ar urma să reprezinte o impozitare de 25%, peste cea de 16% pentru toate salariile peste 14.500 de lei pe lună, respectiv zece salarii minime pe economie. Asta înseamnă, de exempu, la un salariu de 15.000 de lei pe lună, dacă azi impozitul de venit reprezintă 2.400 de lei, din momentul aplicării acestei măsuri, impozitul datorat va fi de 6.150 de lei. În total, impozitarea pentru veniturile care depăşesc 10 salarii minime pe economie va fi de 41%, în loc de 16%. taxa de solidaritate pa re a fi de fapt, o variantă mascată a unui impozit progresiv.

„Suprataxarea veniturilor din muncă este o practică extrem de nocivă de care „ne-am bucurat” până în 2004. Această practică a făcut foarte dificilă apariţia şi dezvoltarea unei clase mijlocii solide, clasa mijlocie fără de care nu putem vorbi de prosperitate în această ţară. În acelaşi timp, politicienii noştri, iar cei de azi nu fac excepţie, au subimpozitat câştigurile pe capital favorizând apariţia unei clase foarte subţiri de oameni foarte bogaţi. Exact acelaşi lucru face PSD azi propunând supraimpozitarea clasei mijlocii şi eliminarea oricărui fel de impozite pentru bogaţii României”, a declarat, pentru Capital, Gabriel Biriş, avocat specializat pe fiscalitate.

Potrivit ultimelor date ale ministerului Muncii aferente anului 2016, doar 34.000 de angajaţi câştigă peste 10.000 de lei net pe lună, 400.000 între 3.000 şi 10.000 de lei net pe lună, iar restul de 4 milioane sub 3.000 de lei.

Ultimele stiri