11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialSanatateDe ce nu slabesti, chiar daca tii dieta?!

De ce nu slabesti, chiar daca tii dieta?!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Alimente sanatoase care nu te lasa sa slabesti

O serie de alimente promovate ca fiind sanatoase sunt...

Unde statea secretul cresterii numarului de gemeni

În ultimii ani a crescut numărul nașterilor de gemeni,...

Chiar dacă încerci să faci cât mai multă mișcare și eviți alimentele prăjite, dulciurile și sucurile carbogazoase, cântarul se încăpățânează să-ți arate o cifră peste așteptările tale.

slabitNu bei suficientă apă

Apa se numără printre principalii aliați în lupta cu kilogramele în plus, deoarece diminuează apetitul. Când ești deshidratată, rinichii nu mai funcționează normal, astfel organismul apelează la ficat pentru ajutor. Din cauză că acesta din urmă este suprasolicitat, nu va mai arde grăsimile, care vor începe să se depună, formând țesuturi adipoase.

În mod ideal, o persoană ar trebui să consume în jur de 2 l de apă pe zi. Cantitatea de apă crește dacă este depus efort fizic intens zilnic.

Ai exclus proteine din dietă

Studiile au arătat că persoanele care mănâncă proteine, pierd mai mult în greutate decât cele care le-au eliminat din meniu. Proteinele oferă o senzație de sațietate de lungă durată și previn pierderea masei musculare odată cu eliminarea kilogramelor în plus. Metabolismul are nevoie de mai multă energie pentru a consuma proteinele decât carbohidrații sau grăsimile și astfel numărul de calorii arse va fi mai mare. Cele mai multe femei au nevoie între 40 și 80 de grame de proteine zilnic. Le poți lua dintr-un iaurt (18 grame), 1 ou (13 grame), 100 g fasole  (15 grame), 1 mână de migdale crude (6 grame).

Mai multe pe clickpentrufemei.ro.

Ultimele stiri