5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialCOD PORTOCALIU de canicula in opt judete! Vezi temperaturile maxime!

COD PORTOCALIU de canicula in opt judete! Vezi temperaturile maxime!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat COD PORTOCALIU de canicula in judetele Arad, Timisoara, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman si Giurgiu, potrivit mediafax.ro.

Luni, canicula se va intensifica in judetele Arad, Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Dolj si Olt, unde temperaturile maxime vor atinge 39 – 40 de grade. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unitati.

Aceleasi temperaturi maxime se vor inregistra marti in judetele Olt, Teleorman si Giurgiu, care se vor afla de asemenea sub cod portocaliu de canicula.

Vremea va fi calduroasa, luni, in tara, caniculara dupa-amiaza in vestul, sudul si local in centrul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 29 de grade in Delta Dunarii si 39-40 de grade in Banat, Oltenia si sudul Crisanei.

Cerul va fi variabil, cu unele innorari dupa-amiaza si in prima parte a noptii in estul tarii, iar spre dimineata si in nord-vest, unde izolat, cu precadere in zona Carpatilor Orientali, vor fi averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Temperaturile minime se vor situa intre 13 grade in depresiuni si 24 de grade pe litoral si in Dealurile de Vest. Indicele temperatura-umezeala, va atinge si depasi pragul critic de 80 al disconfortului termic, in zonele de campie si local in cele de deal si de podis.

Marti, vremea se va mentine caniculara indeosebi in sudul tarii, iar indicele temperatura-umezeala va atinge si depasi pragul de 80 al disconfortului termic in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

In celelalte regiuni, desi temperatura aerului va marca o scadere fata de ziua precedenta, vremea ramane calduroasa. Mai ales dupa-amiaza si noaptea, se vor semnala averse insotite de descarcari electrice si izolat grindina in Moldova si Dobrogea, local la munte, in Maramures, Transilvania si Muntenia. In regiunile mentionate pe arii restranse cantitati de apa vor fi insemnate.

Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea regiunilor, iar in timpul ploilor poate lua aspect de vijelie. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 27…28 de grade in Maramures si nordul Crisanei si 39…40 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre 13 si 23 de grade.

La Bucuresti, vremea va deveni caniculara dupa-amiaza, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi usor pragul critic de 80 al disconfortului termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla in general slab.

Temperatura maxima va fi de 37-38 de grade, iar cea minima de 20-22 de grade.

Ultimele stiri