11.4 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăSocialCUTREMUR în Vrancea cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, urmat...

CUTREMUR în Vrancea cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter, urmat de un altul de 2,7 grade!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Un cutremur cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter s-a produs duminica, la ora 4.37, in Vrancea, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului, potrivit mediafax.ro.

Un alt cutremur in zona Vrancea, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminica, la ora 8.10.

Cutremurul din 6 octombrie s-a produs la o adancime de 134 de kilometri, fiind simtit si la Bucuresti.

Potrivit directorului stiintific al Institutului National pentru Fizica Pamantului, Mircea Radulian, sunt posibile replici de pana in 4 grade.

Cutremurul s-a produs la 40 de kilometri de Covasna, la 46 de kilometri de Focsani, la 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, la 52 de kilometri de Targu Secuiesc si la 55 de kilometri de Marasesti.

1harta

UPDATE 09:08: Un alt cutremur, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs in Vrancea

Un alt cutremur in zona Vrancea, de 2,7 grade pe scara Richter, s-a produs duminica, la ora 8.10, la aproximativ trei ore si jumatate dupa seismul de 5,5 grade, care a fost simtit si la Bucuresti.

Cutremurul de 2,7 grade s-a produs la o adancime de 87 de kilometri.

Epicentrul seismului a fost la 41 de kilometri de Covasna si Focsani, la 48 de kilometri de Ramnicu Sarat si Marasesti si la 51 de kilometri de Targu Secuiesc.

PMB: In urma cutremurului de 5,5 grade nu au au fost inregistrate probleme la retelele edilitare

Reprezentantii Primariei Capitalei spun ca in urma cutremurului de 5,5 grade pe scara Richter produs in noaptea de sambata spre duminica, in zona Vrancea, care a fost simtit si la Bucuresti, nu au fost inregistrate pagube materiale si nici probleme la retelele edilitare.

„Avand in vedere seismul produs in aceasta dimineata, la Dispeceratul Integrat de Urgenta, pus la dispozitie de municipalitate bucurestenilor (0800.800.868), nu s-a inregistrat niciun fel de paguba materiala si nicio problema legata de retelele edilitare Electrica, Radet, Luxten etc.”, au precizat reprezentantii Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), intr-un comunicat de presa.

Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs sase cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade).

Din 23 septembrie, in Galati s-au produs peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade si s-a produs pe 29 septembrie.

Sambata, in Galati s-au produs trei cutremure de 2,9, 3,3 si 3,5 grade pe scara Richter, iar vineri au fost sase seisme, cu magnitudini intre 2,5 si 3,8 grade.

Ultimele stiri