13.2 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalPremierul libian, Ali Zeidan, a fost rapit de o grupare armata!

Premierul libian, Ali Zeidan, a fost rapit de o grupare armata!

in:

Stiri pe acelasi subiect

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Armata austriaca se incalta din Romania!

Cu Schengen sau fara Schengen armata austriaca a ajuns...

România își întărește masiv forțele din Marea Neagră

Reprezentanţii Forţelor Navale Române au anunţat că, până în data de...

Premierul libian Ali Zeidan a fost rapit de o grupare armata, fiind condus catre o destinatie necunoscuta, Guvernul suspectand doua grupari de fosti rebeli, „Camera revolutionarilor din Libia” si „Brigada de lupta impotriva crimei”, potrivit mediafax.ro.

„Seful Guvernului de tranzitie, Ali Zeidan, a fost condus catre o destinatie necunoscuta din motive necunoscute de catre un grup” de barbati care ar fi fosti rebeli, a declarat Guvernul intr-un scurt comunicat postat pe site-ul sau de Internet.

Aceasta rapire are loc la cinci zile dupa ce un comando american l-a capturat, la Tripoli, pe Abu Anas al-Libi, un presupus lider Al-Qaida.

Guvernul „suspecteaza” ca in spatele acestei operatiuni stau doua grupari de fosti rebeli, „Camera revolutionarilor din Libia” si „Brigada de lupta impotriva crimei”, care depind teoretic de ministerele Apararii si de Interne.

Guvernul a anuntat ca va organiza o reuniune de urgenta.

„Guvernul si Congresul general national (Parlamentul) vor trata aceasta situatie”, a adaugat comunicatul, care „cheama cetatenii la calm”.

Zeidan a fost rapit de la hotelul Corinthia unde locuieste, a precizat o sursa din cadrul biroului premierului, fara alte precizari.

„Mai multi barbati inarmati au intrat in zona joi dimineata foarte devreme. Dar noi nu am inteles nimic din ce se intâmpla”, a declarat pentru AFP un angajat al hotelului.

Contactat de AFP, ministrul Justitiei, Salah al-Marghani, a confirmat informatia, fara alte detalii.

Ultimele stiri