16.4 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăSocialPensiile vor creste cu 3,75% in 2014!

Pensiile vor creste cu 3,75% in 2014!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Premierul Victor Ponta a declarat in sedinta de Guvern ca pensiile vor creste in 2014 cu 3,75%, chiar daca avem cea mai mica inflatie, in scadere.

„Avem cea mai mica inflatie, in scadere, insa pensiile o sa creasca totusi cu 3,75%”, a spus Ponta, dupa care i-a intrebat pe ministrii de resort daca sunt asa de „darnici”.

„Nu, domnule prim-ministru, se ia inflatia pe anul trecut, din cauza aceasta”, i-a explicat ministrul Muncii, Mariana Campeanu

„Bine, dam, ca la pensii chiar trebuie”, a aprobat premierul.

Ponta afirma, pe 10 octombrie, ca majorarea fondului de salarii din sistemul public este posibila cu pana la 4% in 2014, dar ca nu s-a decis inca modul in care vor fi distribuiti banii suplimentari.

„Avem o posibilitate de crestere de circa 3-4 % a fondului de salarii. Or, asta trebuie sa decidem pana la sfarsitul lunii, daca mai marim salariile cele mai mici din administratia publica sau daca incercam sa acoperim impactul negativ al reducerii CAS-ului”, a declarat Ponta.

El spunea ca subiectul este inca in dezbatere, insa o decizie va fi luata pana la sfarsitul lunii octombrie, pentru a nu se intarzia calendarul adoptarii bugetului de stat pentru anul 2014.

Sursa: agerpres.ro

Ultimele stiri