11 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăSocialDosarul privatizarilor: Procurorii cer pedepse cu executare pentru Codrut Seres si Zsolt...

Dosarul privatizarilor: Procurorii cer pedepse cu executare pentru Codrut Seres si Zsolt Nagy

in:

Stiri pe acelasi subiect

Procurorii DIICOT cer pedepse cu executare pentru fostii ministri Codrut Seres si Zsolt Nagy, precum si pentru ceilalti inculpati din dosarul privatizarilor.

Instanta suprema judeca, luni, ultimul termen din acest dosar, la care procurorul si avocatii inculpatilor prezinta judecatorilor pledoariile finale din proces.

Primul care a vorbit a fost procurorul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), care le-a cerut magistratilor condamnarea la pedepse cu executare a tututor inculpatilor.

Anchetatorul a aratat ca toate dovezile DIICOT probeaza aderarea, sprijinirea si complicitatea la faptele unui grup infractional organizat, precum si fapta de tradare prin transmiterea de secrete, pentru care este judecat Seres.

Procurorul nu a individualizat pedepsele, dar a depus concluzii scrise.

In continuare, avocatii inculpatilor pledeaza pentru vinovatia partiala sau chiar nevinovatia clientilor, urmand ca instanta sa ramana in pronuntare si sa dea un verdict in acest caz.

Procesul fostilor ministri Seres si Nagy a avut nu mai putin de 59 de termene, iar solutia va putea fi atacata la completul de cinci judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Sursa: mediafax.ro

 

Ultimele stiri