11.4 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăEconomieMagazinele se pregatesc pentru Black Friday 2013! Se anunta avalanse de cumparatori!

Magazinele se pregatesc pentru Black Friday 2013! Se anunta avalanse de cumparatori!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Black Friday 2013 anunta avalanse de cumparatori in Romania, magazinele fiind pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru 29 noiembrie, cand vom putea cumpara o multitudine de produse cu reduceri de pana la 90%.

Ca si in primul an de Black Friday pentru romani, anul trecut consumatorii s-au calcat in picioare in magazine si au blocat site-urile retailerilor participanti pentru a-si cumpara un gadget, un produs electric sau electrocasnic la reducere. Pentru a oferi o dimensiune fenomenului, numai portalul eMag.ro a inregistrat pe 23 noiembrie 2012 aproximativ 2,6 milioane de vizite si 92.000 de comenzi. Pentru anul acesta, comerciantii spun ca sunt mult mai pregatiti avand in vedere cei doi ani de experienta din spate. De asemenea, avand in vedere succesul inregistrat de cei care au participat la campanie in 2011 si 2012, este de asteptat ca numarul magazinelor offline, dar mai ales online, care vor intra in jocul „Vinerea Neagra” sa fie mai mare fata de anul trecut.

Cine va participa

Spre deosebire de primul an cu Vinerea Neagra in Romania, anul acesta vor participa la Vinerea Neagra retaileri din multe domenii de activitate. Cei mai multi opereaza insa pe segmentul electroIT. Pe acest segment, printre magazinele care si-au anuntat participarea la Vinerea Neagra, ce va avea loc pe 29 noiembrie, se numara Altex, Flanco, Domo, emag.ro, evoMag, clickshop.ro, PC garage, itmultimedia, marketonline sau azerty. Dintre retailerii de fashion, vor taia semnificativ din preturi Matar, TinaR,Starshiners,Catalin Botezata, Zorile Store,Ama fashion,ecco,Quick 24 sau miniprix. De asemenea, la articolele pentru copii se pregatesc pentru Black Friday bebe Bliss, Noriel, 101jucarii, iar pe segmentul carti si birotica vor face reduceri elefant.ro,Libris, Nemira,bookcity,adevarulshop sau rechizitelemele.net. Nu in ultimul rand, dintre agentiile de turism, Perfect Tour si turo.ro vor practica reduceri pe 29 noiembrie.

Cum s-au pregatit

Daca din punct de vedere al stocurilor si al pregatirii tehnice lucrurile sunt in mare parte finalizate, multi dintre retaileri nu si-au definitivat inca strategia de comunicare pentru marele eveniment, motiv pentru care putini au raspuns intrebarilor pe acest subiect. Cert este ca vor fi reduceri semnificative la cele mai cautate produse electroIT, de la televizoare la tablete sau telefoane mobile.

„Anul trecut am avut 250 de produse distincte, iar pentru anul acesta credem ca vom avea tot acest numar de produse distincte la vanzare . Ca numar de unitati vandute am avut peste 10.000 de produse livrate catre clienti, iar pentru anul acesta estimam o crestere de minim 30% fata Black Friday-ul trecut”, a declarat Mihai Patrascu, CEO evoMAG, cel mai mare al treilea magazin online in topul vanzarilor electro IT din Romania.

Potrivit acestuia, produsele vedeta ca si anul trecut vor fi portabilelele , tabletele, smartphone-urile si notebook-urile, care au oricum cea mai mare pondere in vanzarile companiei.

„De anul acesta am introdus in portofoliu noi categorii de produse electrocasnice, de ingrijire personala, pentru nou nascuti si mamici si estimam ca si acolo vor fi cresteri importante pe vanzari”, a mai declarat managerul evoMAG, care estimeaza vanzari de 1,3-1,5 milioane de euro, fata de 1 milion de euro anul trecut.

„In ceea ce priveste stocurile, inca nu pot sa dau o cifra exacta pentru ca inca mai suntem in negocieri cu anumiti furnizori, dar avand in vedere ca in momentul de fata suprafata de depozitare este de trei ori mai mare fata de cea pe care am avut-o de Black Friday-ul trecut, cu siguranta numarul de produse pe care o sa il avem in depozit pentru aceasta zi va fi mult mai mare”, sustine Patrascu.

Sursa: economica.net

Ultimele stiri