16.4 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăACTUALITATEInternationalEfectele crizei din zona euro: Elvetia pregateste armata pentru ample miscari de...

Efectele crizei din zona euro: Elvetia pregateste armata pentru ample miscari de strada!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

O tara din Europa blocheaza accesul muncitorilor romani!

Elveția a decis să interzică accesul românilor pe piața...

ATAC in inima Europei! Sase RANITI, printre care si un copil de 2 ani!

Sase persoane au suferit arsuri si rani provocate de...

Elvetia, tara europeana renumita pentru neutralitate, adopta masuri neobisnuite de precautie, in contextul protestelor antiausteritate din Europa, care la Atena si Madrid au condus la tulburari sociale de amploare.

Elvetia a lansat in septembrie exercitiul militar „Stabilo Due” ca raspuns la actuala instabilitate din Europa si pentru a testa viteza de desfasurare a armatei, potrivit CNBC.

Elvetia nu este membra a Uniunii Europene. Cotidianul elvetian Der Sonntag a raportat recent ca exercitiul s-a derulat in functie de o harta de risc intocmita in 2010, in care armata prezenta pericolul unor tulburari interne intre diverse factiuni, precum si posibilitatea sosirii de refugiati din Grecia, Spania, Italia, Franta si Portugalia.

Ministerul apararii din Elvetia a declarat pentru CNBC ca nu exclude necesitatea de a desfasura trupe in anii urmatori.

[quote type=”medium” align=”center”] „Nu este exclus ca efectele crizei financiare sa conduca in Elvetia la proteste si violente. Armata trebuie sa fie pregatita atunci cand politia, in astfel de situatii, cere sprijin”, a spus un purtator de cuvant. [/quote]

 

Exercitiul a implicat 2.000 de soldati, in opt orase diferite ale tarii.

Ministrul Apararii din Elvetia, Ueli Maurer, a avertizat, in revista Schweizer Soldat, asupra escaladarii violentelor in Europa.

„Nu exclud ca in anii urmatori sa avem nevoie de armata”, a spus el.

Aflate sub presiune sa faca economii, unele tari europene nu si-au modernizat armatele si nu mai pot sustine costurile unor sisteme de lupta moderne, a adaugat ministrul.

Situatia s-ar putea agrava puternic, iar tarile care nu se pot apara se pot confrunta cu posibilitatea „santajului”. Ministrul s-a intrebat, potrivit articolului din Schweizer Soldat, cat timp mai poate fi criza calmata doar cu bani.

Der Sonntag scrie ca seful armatei, André Blattmann, urmeaza sa propuna in decembrie utilizarea a patru batalioane de politie militara. Astfel, circa 1.600 de soldati vor pazi puncte strategice din tara, inclusiv aeroporturi, fabrici si institutiile internationale din Geneva.

De la declansarea crizei financiare in Europa au avut loc proteste numeroase in multe orase. Populatia este nemultumita de masurile de austeritate adoptate din cauza crizei datoriilor suverane. In timp ce multe din statele UE au adoptat reduceri de cheltuieli si cresteri de taxe, acestea au fost mai dure in sudul Europei, unde se afla si cele mai indatorate tari membre ale UE.

 

Ultimele stiri