13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiManagerul anului in Europa este avocatul Florentin Tuca. Romanul a primit cea...

Managerul anului in Europa este avocatul Florentin Tuca. Romanul a primit cea mai înaltă distincţie The Lawyer

in:

Stiri pe acelasi subiect

Isarescu (BNR) si ministrul Justitiei cauta solutii la clauzele abuzive din contractele bancare

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu l-a invitat pe ministrul Justitiei,...

Florentin Tuca: Succesul in avocatura de business este avocatura de echipa

Avocatura de business din Romania reuseste sa treaca granitele ...

Avocatul Florentin Ţuca, fondatorul Ţuca Zbârcea & Asociaţii, a primit cea mai înaltă distincţie The Lawyer în cadrul galei de premiere The Lawyer European Awards 2012. Este pentru prima data cand un avocat roman, care conduce o firma de profil independenta, obtine aceasta recunoastere.

Juriul care l-a declarat castigator pe Tuca a fost format din 15 executivi de top din cadrul unor companii de renume precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum şi reprezentanţi ai unor firme de avocatură de prestigiu. Romanul a concurat pentru acest premiu cu parteneri coordonatori ai unor societati de avocatură din Franţa, Germania, Italia, Finlanda şi Ucraina, dar Florentin Tuca s-a remarcat “pentru ritmul neobosit şi modelul inspiraţional de management”.

Titlul Managing Partner-ul Anului din Europa se acordă managerului care a dovedit calităţi remarcabile de lider, ale cărui viziune şi gândire strategică au contribuit la dezvoltarea şi succesul firmei, la îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii, atragerea de mandate şi clienţi noi, transformarea culturii organizaţionale etc.

E un premiu extrem de onorant, evident. Deşi sună ca recunoaştere individuală, el reprezintă, de fapt, un Oscar colectiv, certificarea performanţelor de grup ale partenerilor mei. Nu e premiul meu, e medalia de aur a echipei!”, a spus Florentin Ţucă, în cadrul ceremoniei de aseara de la Monte Carlo.

La ceremonia de premiere The Lawyer European Awards 2012, dedicată elitei juridice de pe bătrânul continent, au participat 88 de firme de avocatură independente şi internaţionale, care au concurat în acest an pentru cele mai prestigioase distincţii conferite comunităţii juridice din Europa. Au fost decernate 19 trofee firmelor de avocatură care au înregistrat performanţe remarcabile în decursul ultimului an, precum şi liderilor care, prin decizii strategice şi management vizionar, au avut un aport semnificativ în evoluţia şi dezvoltarea business-ului în ultimele 12 luni.

 

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a intrat în cursă pentru două premii, şi anume Firma de Avocatură a Anului în România şi Managing Partner-ul Anului din Europa. Aceste nominalizări urmează succesului înregistrat în 2010 prin câştigarea trofeului Firma de Avocatură a Anului în Europa de Est şi Balcani în cadrul aceleaşi competiţii. Managing Partner-ul Anului din Europa este al doilea premiu internaţional pe care Ţuca Zbârcea & Asociaţii îl obţine în recunoaşterea caracterului vizionar al stilului de conducere. În martie 2012, companiei i-a fost conferit titlul Best Managed Workplace în cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012, fiind totodată desemnată ca una dintre firmele cu cel mai apreciat stil de management. De asemenea, Ţuca Zbârcea & Asociaţii este deţinătoarea a două titluri Best Employer in Romania în 2008/09 şi 2010/11 obţinute din partea Aon Hewitt.

 

Florentin Ţuca are o experienţă de 19 ani în domeniu, este specializat în drept societar, concesiuni şi PPP, precum şi fuziuni şi achiziţii/privatizări. De asemenea, el deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor. Acesta a coordonat echipa de avocaţi care a reprezentat cu succes România în trei dosare de arbitraj în faţa Centrului Internaţional de Reglementare a Diferendelor Relative la Investiţii (ICSID) de la Washington, valoarea despăgubirilor pretinse de reclamanţi depăşind 700 milioane de dolari.

 

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

 

Ultimele stiri