7.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăStirea zileiRomanii au prins gustul afacerilor in SUA. Cum iti poti realiza visul...

Romanii au prins gustul afacerilor in SUA. Cum iti poti realiza visul american?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Statele Unite raman un “El Dorado” al posesorilor de capital, acestia fiind atrasi peste Ocean de mediul de afaceri prietenos, dar si de sistemul de taxe si impozite destul de flexibil.

Avocatul Ruslan Bocancea, managing partner la Bocancea Law Firm, sustine ca America atrage anual zeci de antreprenori romani care isi deschid afaceri aici, in diferite domenii precum IT, turism, resurse umane sau in industria alimentara. De exemplu, anul trecut 29 de oameni de afaceri autohtoni au devenit patroni in SUA, dupa ce in 2010 un numar de 18 antreprenori facusera acelasi pas. Numarul lor este in crestere fata de 2009, cand doar 11 au primit vize de investitori.

Pentru antreprenorii din toata lumea, America este inca un <<El Dorado>>, datorita taxarii foarte bune din anumite state si mediului de afaceri prietenos, dar si pietei uriase si nivelului de cumparare crescut, in ciuda problemelor din ultimii ani de criza”, a explicat avocatul.

Ruslan Bocancea este specializat in imigrari si vize in SUA, cuboscand foarte bine acest fenomen. Cu toate ca oamenii de afaceri de la boi sunt atrasi de taramul fagaduintei, ei sunt cu mult in urma antreprenorilor din alte tari europene in ceea ce priveste vizele de investitor E-2. Oamenii de afaceri din Germania obtin anual peste 3.000 de vize de investitii in America, in timp ce francezii primesc peste 2.000 de vize, iar italienii circa 1.000 de vize in fiecare an.

“SUA ofera foarte multe beneficii pentru investitorii straini, iar cele mai importante se refera la posibilitatea de a locui in State pe o perioada indelungata, dreptul de a lucra, posibilitatea de a emigra cu toti membrii familiei, posibilitatea de a iesi la pensie, dar si altele”, a mai spus Ruslan Bocancea.

Capital minim de 100.000 de dolari

Avocatul este de parere ca un proiect antreprenorial cu sanse mari de reusita necesita o investitie minima situata intre 100.000 si 150.000 de dolari si un plan bun de afaceri pentru urmatorii cinci ani. “Orice antreprenor poate incepe un business de la zero in SUA, fara sa mai fi avut o afacere in trecut in Romania sau intr-o alta tara. Are nevoie de un plan de afaceri si de fondurile necesare demararii lui”, a afirmat specialistul, care a mai spus ca, desi exista mai multe tipuri de vize pentru investitii, cea mai potrivita pentru antreprenori si, de altfel, si cea mai solicitata este E-2. “E-2 este o viza temporara care se ofera initial pentru doi – cinci ani, dupa care se poate prelungi atat timp cat afacerea continua sa fie profitabila, dar este de retinut ca aceasta viza nu ofera dreptul de resedinta permanenta sau cetatenie”, a mentionat Bocancea.

Printre avantajele E-2 se numara faptul ca antreprenorii isi pot aduce imediat si membrii familiei cu ei (sotii/sotiile si copiii sub 21 de ani, necasatoriti), care, la randul lor, vor primi vizele E-2, valabile pe aceeasi perioada ca si cea a antreprenorului. Sotii/sotiile vor putea studia in SUA si, de asemenea, vor avea drept de munca. De asemenea, copiii antreprenorului vor putea studia, insa nu vor avea drept de munca. Ulterior, antreprenorul va avea posibilitatea ca sa aduca din Romania si cativa angajati (inclusiv familiile lor) cu vizele E-2. Pentru a merge in SUA, romanii au la ora actuala la dispozitie peste 25 de tipuri de vize temporare.

Bocancea Law Firm este o firma americana de avocatura, cu birouri in SUA si Romania. Firma a fost infiintata in 2010 in Minneapolis (SUA) de catre avocatul Ruslan Bocancea, care a absolvit Facultatea de Stiinte Politice in Dakota de Sud si Facultatea de Drept din Minnesota si care lucrase anterior pentru mai multi senatori si deputati din doua state americane, precum si pentru Judecatoria Federala din Minnesota.

Ruslan Bocancea a plecat din Romania acum 11 ani cu o viza de student. S-a intors in tara noastra in 2011 ca antreprenor pe o nisa extrem de specializata a serviciilor de avocatura: cea a imigrarii in Statele Unite.

Cateva povesti de succes

Si pentru a va convinge ca America nu este doar un vis frumos, va prezentam povestile unor imigranti care au ajuns sa faca averi uriase pe “ taramul fagaduintei”.

Business Insider a publicat , de curand, un articol despre cum au devenit Statele Unite raiul unor persoane care au pasit pe pamant american cu doar cativa dolari in buzunar.

Indra Nooyi, CEO PepsiCo, este nascuta in Madras, India. Sefa producatorului de bauturi racoritoare a crescut intr-o familie din patura de mijloc, cu tendinte conservatoare. A studiat fizica, chimia si matematica si, datorita determinarii iesite din comun, a ajuns sa invete la Yale. In timpul studentiei a lucrat in tura de noapte pentru a se intretine. In 1994 s-a angajat la PepsiCo, companie pe care a ajuns s-o conduca sapte ani mai tarziu. Acum are un salariu anual de aproape 20 de milioane de dolari.

„Parintele Pentium-ului”, Vinod Dham, a ajuns in America in 1975 pentru a studia. A intrat pe “ taramul fagaduintei” cu doar 8 dolari in buzunar. Dupa ce a absolvit, Dham a lucrat pentru Intel, unde a ajutat la inventarea primului cip de memorie flash. A devenit CEO-ul companiei Silicon Spice, care s-a vandut cu 1,2 miliarde de dolari in 2002.

Avem si un exemplu din Romania. Elie Wiesel s-a nascut in Sighetul Marmatiei, in septembrie 1928. In 1944 a fost trimis impreuna cu familia sa in lagarul de la Auschwitz. A fost eliberat de armata americana in 1945, fara parinti si fara o sora, care cazusera victime Holocaustului. A devenit unul dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai literaturii inspirate de Holocaust, fiind onorat cu Premiul Nobel pentru Pace in 1986.

 

Ultimele stiri