6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEAutoAceasta este CEA MAI CAUTATA meserie din Romania! Salariile ajung la 2000...

Aceasta este CEA MAI CAUTATA meserie din Romania! Salariile ajung la 2000 de euro pe luna!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Ocupaţia de şofer de tir se află pe primul loc în topul celor din sectorul privat, cu 145.000 de contracte individuale de muncă, a declarat, joi, Mihai Cioc, lector în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE) şi coordonator al lucrării „Studiu privind analiza forţei de muncă la nivelul regiunilor de dezvoltare ale României, aferent anului 2015”.

„La ora actuală cei mai mulţi angajaţi din România sunt şoferii de maşini de mare tonaj, în principal şoferii de tir. În 2015 erau 128.000, iar dintr-o analiză preliminară am ajuns la 145.000. Vorbim de un sector în plină dezvoltare. Ideea este că sectorul acesta de transport logistică, din ce am analizat noi, nu se regăseşte în strategia de competitivitate a României, cu toate că este unul care tinde să devină unul dintre principalele sectoare angajatoare”, a spus Mihai Cioc.

Potrivit studiului, în 2015, pe locul doi în topul ocupaţiilor din sectorul privat se aflau vânzătorii, cu 125.000 de contracte, iar pe trei lucrătorii comerciali, cu 120.000 de contracte.

De asemenea, preşedintele Patronatul Investitorilor Autohtoni, Cristian Pârvan a subliniat importanţa sectorului arătând că acesta are rol semnificativ la echilibrarea balanţei comerciale.

„Dacă vă uitaţi în Raportul BNR privind balanţa comercială a României, ea se echilibrează mai mult de jumătate prin banii aduşi de serviciile de transporturi internaţionale rutiere. De aceea s-au năpustit cei din Europa de Vest contra transportatorilor români, nu intru în amănunte, de aceea s-a repezit ANAF-ul anul trecut contra transportatorilor români, nu intru în amănunte, de aceea s-a repezit mai nou RCA-ul, pentru că nu au mai reuşit primele două să îi oprească şi să îi limiteze. Pentru că, evident, „tiristul” român este la fel de bun ca „tiristul” german, fracez, austriac, belgian, dar evident că este plătit….”, a explicat Pârvan.

Mihai Cioc a precizat că aproximativ 70% din capital pe sectorul de transport – logistică este capital românesc, iar aceste cifre ar trebui luate în considerare la proiectarea unor politici care să susţină competitivitatea acestui sector economic.

SURSA: Agerpres

Ultimele stiri