20.3 C
București
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăSocialAdrian Bordea, noul presedinte al CSM!

Adrian Bordea, noul presedinte al CSM!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Asta e Justitia pe care o aparam in strada? Doua judecatoare din CSM, acuzate ca sunt membre PSD!

Asociatia Miscarea pentru Apararea Statutului Procurorilor (AMASP) a anuntat...

Protest impins la EXTREM! Un barbat s-a urcat pe sediul cladirii CSM!

Gestul a fost facut pentru a atrage atentia asupra...

Inspectia Judiciara, sesizata de CSM in cazul fotografiilor in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT

Inspectia Judiciara a fost sesizata de catre Consiliul Superior...

Judecatorul Adrian Bordea este noul presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), fiind singurul candidat la functia de presedinte al CSM, primind 14 voturi „pentru” si trei „impotriva”, si o abtinere.

Sedinta Plenului CSM continua cu prezentarea proiectului de management de catre procurorul Bogdan Gabor, care candideaza la functia de vicepresedinte al CSM. Ulterior isi va prezenta proiectul de management si celalalt candidat la functia de vicepresedinte al CSM, procurorul Gheorghe Muscalu.

Plenul CSM va alege apoi, din cei doi candidati, noul vicepresedinte al CSM, functie care a fost ocupata in 2013 de Adrian Bordea.

Judecatorul Adrian Bordea si-a anuntat, luni, cadidatura pentru functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, iar procurorii Bogdan Gabor si Gheorghe Muscalu s-au inscris in cursa pentru functia de vicepresedinte.

Proiectele de management ale celor trei candidati au fost postate pe site-ul CSM cu cateva ore inaintea sedintei Plenului Consiliului in care va fi aleasa noua conducere, dupa incheierea mandatelor presedintelui CSM, procurorul Oana Schmidt Haineala si a vicepresedintelui, judecatorul Adrian Bordea.

Surse din cadrul CSM au declarat ca, daca judecatorul Adrian Bordea va fi ales presedinte al Consiliului, il va sustine la functia de vicepresedinte pe procurorul Gheorghe Muscalu.

Consiliul Superior al Magistraturii este condus de un presedinte si un vicepresedinte, care nu pot face parte din aceeasi sectie. Astfel, daca unul dintre ei face parte din sectia pentru judecatori, cel de-al doilea trebuie sa fie procuror.

CSM este alcatuit din 19 membri. Astfel, in urma alegerilor organizate de adunarile generale ale instantelor si parchetelor sunt alesi de magistrati noua judecatori si cinci procurori. De asemenea, din consiliu fac parte si membrii de drept, respectiv ministrul Justitiei, procurorul general al Romaniei si presedintele instantei supreme. Acestora li se alatura doi reprezentanti ai societatii civile alesi de Senat.

Sursa: mediafax.ro

Ultimele stiri