Anunt BOMBA al ministrului sanatatii pentru toti romanii! ADIO transplanturi!

Spitalul AKH din Viena a reziliat unilateral contractul prin care erau realizate intervenţii de transplant pulmonar românilor înscrişi pe listă, ceea ce este ilegal, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, susţinând că acum se caută soluţii pentru aceşti pacenţi la Praga şi în Germania. El a mai spus că este nemulţumit de modul în care Agenţia Naţională de Transplant (ANT) gestionează această criză şi că va lua măsuri, scrie news.ro. 

Ministrul Sănătăţii, prezent la instalarea noului preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, a spus că, potrivit protocolului, spitalul din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest contract.

„Problemele pentru transplantul de plămâni nu se rezolvă de pe o zi pe alta. Urmează să avem o întălnire pe această temă cu toţi specialiştii şi cu reprezentanţii ANT şi voi avea o întâlnire si cu primarul Capitalei. Conform protocolului, clinica din Austria nu avea dreptul să denunţe unilateral acest protocol. Practic, toată comunicarea trebuia făcută prin Eurotransplant şi am avut o discuţie cu preşedintele ANT, care mi-a spus că va face un demers către Eurotransplant ca să avem un răspuns oficial. În acelaşi timp, noi suntem în contact şi cu celelalte centre care fac transplant din Praga şi Germania, dar nu pot să dau un răspuns până nu vorbesc cu dânşii. Timpii de aşteptare sunt destul de mari pentru transplant, dar noi vom depune toate eforturile pntru deblocare”, a spus Bodog.

Întrebat dacă ANT nu ar fi trebuit să aibă minimum două centre în care românii să facă transplant pulmonar, ministrul a răspuns pozitiv.

„Da, trebuia să fie contract cu două centre. Domniile lor au început demersurile, s-a mai întâmplat anul trecut, când clinica de la Viena a blocat transplantul. Acesată blocare unilaterală eu zic că este în afara legii”, a mai spus Bodog.

Întrebat dacă este mulţumit de modul în care ANT gestionează această criză, ministrul a spus că nu şi că va analiza şi va lua măsuri. Ministrul a precizat că scrisoarea de la Viena privind rezilierea contractului pentru transplant pulmopnar a sosit pe mail vineri.


RSS BUCURESTIUL.ro

  • Topul celor mai ieftine zone ale Bucurestiului! Aici, un apartament de doua camere costa mai putin de 50.000 de euro!
    Tot mai mulţi români se înghesuie să-şi cumpere locuinţe prin Prima Casă. Dacă anul trecut programul a întâmpinat sincope din cauza apariţiei Legii dării în plată şi a încertitudinii privind continuitatea programului, autorităţile au stabilit anul trecut o strategie de continuare a acestui program pentru o perioadă de cinci ani.  Pentru acest an, plafonul de […]
  • FOTO – Mega-clopotele Catedralei Mantuirii Neamului au ajuns la Bucuresti!
    Cele şase clopote ale Catedralei Mântuirii Neamului au fost aduse azi la Bucureşti. Au costat 550.000 de euro şi s-au plătit integral din bugetul Patriarhiei. Clopotele sunt inscripţionate cu simbolurile Bisericii Ortodoxe Române: chipul Patriarhului României, stema şi crucea patriarhală. Cel mai mare dintre cele şase clopote măsoară 3,3 metri înălţime şi 3,3 metri lăţime. […]
  • Se lucreaza intens: Autostrada A3 ajunge vara aceasta in Bucuresti!
    Ministrul transporturilor a facut astazi o vizita inopinata pe santierul intrarii in Capitala a autostrazii A 3 Bucuresti- Ploiesti. Ministrul Razvan Cuc spune ca a constatat unele progrese fata de stadiul in care se aflau lucrarile, la ultima vizita de acum 3 saptamani, anunta bucurestifm.ro. Razvan Cuc afirma ca a gasit mai multi muncitori si […]

PUBLICITATE