11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialARAGAZUL pe post de CALORIFER te poate UCIDE! AFLA DE CE

ARAGAZUL pe post de CALORIFER te poate UCIDE! AFLA DE CE

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Majoritatea romanilor folosesc aragazul pe post de aparat de incalzire a locuintei pe timpul sezonului rece. Nimeni nu stie insa ca aceasta practica prezinta riscul producerii de accidente si poate duce la moarte. 

incalzire aragaz

Intoxicatia cu monoxiod de carbon de la aragazul folosit pentru incalzire a devenit o problema majora in Romania. Aproximativ 20% dintre cazurile de intoxicatie cu monoxid de carbon au loc din cauza incalzirii locuintelor cu ajutorul aragazului, iar victimele sunt de cele mai multe ori varstnicii sau somerii. Sa nu mai vorbim si de explozii care au devenit frecvente.

Exista insa solutii pentru a evita riscul generat de aragazul lasat deschis, trecand peste faptul ca unele dintre aceste electrocasnice au timer, care opreste aaparatul la momentul la care a fost programat sa se opreasca.

SFATURI

  • nu modificati aragazul si legaturile sale fara avizele unor reprezentanti oficiali ai companiei de gaz si aceste modificari trebuie facute numai de tehnicienii companiei de gaz;
  • nu dormiti cu focul aprins. Se poate acumula de la aragazul aprins, prin arderea oxigenului, monoxid de carbon, care poate ucide prin asfixie, mai ales la locuintele izolate cu geamuri termopane, care nu “respira” cu mediul exterior;
  • instalatiile care ccontribuie la alimentarea aragazului si aragazul in sine trebuie verificcate ritmic ca functioneaza corect;
    aragazul nu se lasa aprins nici daca parasiti locuinta;
  • flacara trebuie sa fie albastra. Daca e portocalie, peretii sau mobila de langa aragaz au zone decolorate sau daca simtiti aerul din incapere mai condensat sau miros de gaz semnalizator mercaptan, sunteti in pericol de intoxicare.
  • in aceste cazuri, se opreste aragazul, nu se foloseste nici o sursa de flacara sau scanteie si se aaeriseste bine locuinta.

Sursa: ACTIVE NEWS

Ultimele stiri