9.9 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATETransporturiAutostrada Bucuresti – Ploiesti, finalizata abia in 2015. Lucrarile au fost oprite...

Autostrada Bucuresti – Ploiesti, finalizata abia in 2015. Lucrarile au fost oprite pentru ca s-au terminat banii

in:

Stiri pe acelasi subiect

Lucrarile la tronsonul de autostrada Bucuresti – Moara Vlasiei au fost suspendate, din lipsa de bani, fondurile alocate in 2012 pentru acest obiectiv fiind deja consumate, a anuntat CNADNR, in conditiile in care vineri, 5 octombrie, intreaga autostrada Bucuresti – Ploiesti trebuia finalizata.

 

Continuarea lucrarilor se va face din 2013, ritmul de excutie urmand sa depinda de bugetul ce va fi alocat de stat anul viitor pentru acest obiectiv.

 

Tronsonul Bucuresti – Moara Vlasiei, cu o lungime totala de 19,5 km, a fost deschis circulatiei in iulie, odata cu tronsonul Moara Vlasiei – Ploiesti, dar numai intre centurile celor doua mari orase.

 

Asocierea Pizzarotti – Tirrena Scavi, castigatoarea contractului, mai are de executat o sectiune de 7,5 km, cuprinsa intre Centura Bucuresti, strada Popasului din Voluntari si Soseaua Petricani din Capitala.

 

Constructorul a lucrat in ultimele luni la sectorul de autostrada cuprins intre Centura Bucuresti si strada Popasului, cu o lungime de circa 5 km, ce ar fi putut fi deschis circulatiei la finele acestui an, pana acum lucrandu-se la decopertare si terasamente. Restul de 2,5 km, intre strazile Popasului si Petricani, urma sa fie executat ulterior, terenul nefiind expropriat nici macar la ora actuala.

 

Acest ultim sector de 2,5 km se afla amplasat pe raza municipiului Bucuresti. Atat reprezentantii constructorului, cat si cei ai Ministerului Transporturilor, anuntau in iulie, la deschiderea tronsoanelor cuprinse intre centurile Bucuresti si Ploiesti, ca ultima sectiune va putea fi finalizata in doi ani de la efectuarea exproprierilor si inceperea lucrarilor, ceea ce inseamna o prelungire pana in 2015 a termenului de inaugurare a autostrazii pe toti cei 62 de km ai sai.

 

Constructorul, care si-a retras deja utilajele, nu va plati penalitati, vina pentru intarzierea lucrarilor apartinand beneficiarului.

Ultimele stiri