11.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDosarCampania ”Adopta un TARAN” a ajuns la premierul Ciolos! Toti romanii de...

Campania ”Adopta un TARAN” a ajuns la premierul Ciolos! Toti romanii de la orase SUNT RUGATI sa se implice!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Cinci orașe din România au intrat în topul celor mai sigure locuri din lume

Ministrul de Interne, Lucian Bode, anunţă, luni, că cinci...

Celebru politician roman acuzat ca a plecat la mare cu amanta

Fostul premier Dacian Cioloș transmite, pe contul său de socializare, că...

Dacă locuiești aici poti iesi mai repede la pensie: Lista completa a celor 111 localitati si 20 de orase

Numărul românilor care pot ieși la pensie mai devreme pentru că...

Din Brașov a porit o inițiativă civică „Adoptă un țăran”. Ideea de bază este să-l ajuți pe țăran cumpărându-i produsele. Câștigă cumpărătorul dar și țăranul.

 Pe pagina de Facebook „Adoptă un țăran” inițiatorii au scris: Dragă orășeanule, găsește țăranul potrivit din jurul urbei de baștină și adoptă-l! Cumpără ce ai nevoie de la el! Țăranii chiar pot hrăni bine România!

Cine suntem: ne-am adunat de-a lungul vremii și ne-am coagulat într-o echipă foarte faină, alcătuită din trei asociații ce promovează și se implică pentru înverzirea României, pentru promovarea și conservarea tradițiilor țărișoarei noastre, însă și pentru promovarea hranei curate, autentice și mai ales, românești.

Proiectul nostru va fi parte din România Bio, o inițiativă a Asociației Creștem România Împreună (Brașov), prima dintre asociații. Celelalte două sunt Asociația Grupul de Intervenție Civică (Brașov) și Agora for Life (Belgia).

Ce facem: te încurajăm să alegi românește, adoptând un țăran din jurul orașului de baștină. Cumpără de la acesta tot ce ai nevoie, fie sub formă de coș săptămânal, fie în orice alt mod vă puneți de acord, împreună. Încurajează economia locală, consumă produse sănătoase de pe meleaguri românești! Alege să cumperi produse românești și sprijină astfel meșteșugarii români!12804676_759806610817574_7518465351824532945_n

Fii parte din România! Noi te vom ajuta să identifici țăranul, iar tu vei închega cu acesta cea mai frumoasă relație de prietenie, de tipul câștig-câștig!


Citeste si:

Sfaturile intelepte ale batranilor despre cum sa-ti gasesti o nevasta buna!

Expertii sunt UIMITI de beneficiile asupra sanatatii ale banalei TESCOVINE! Vezi cum trebuie folosita!


Premierul Dacian Cioloş a primit, în timpul vizitei sale la Bruxelles, o scrisoare semnată de peste 25 de asociaţii care i-au solicitat să intervină în “problema acaparării pământurilor de către străini” și să inițieze schimbarea legislației în domeniu, informează realitatea.net.

În documentul înmânat  de Mihaela Popescu, fondatoarea Asociaţiei Agora for Life, se arată că “România este singura țară europeană în care autoritățile nu au luat măsuri legislative de protejare a terenurilor agricole, de a impune restricții legate de cumpărarea terenurilor de către străini, după aderarea la Uniunea Europeană”.

Acest lucru, susţin semnatarii scrisorii, va duce la “dispariția ca entitate a țăranului român și a agriculturii tradiționale”.

“Ne facem purtătorii de mesaj ai bunicilor și părinților noștri, cei care nu mai au puterea să-și apere pământurile și își abandonează menirea și rostul milenar, vânzându-și pământul și devenind spectatorii unui mod de viață străin și invaziv, cu consecințe extrem de grave pe termen lung. În numele lor, vă rugăm să abordați, în regim de urgență, problema acaparării pământurilor de către străini și să inițiați schimbarea legislației în domeniu. România este singura țară europeană în care autoritățile nu au luat măsuri legislative de protejare a terenurilor agricole, de a impune restricții legate de cumpărarea terenurilor de către străini, după aderarea la Uniunea Europeană, astfel încât asistăm la cronica unei morți anunțate – dispariția ca entitate a țăranului român și a agriculturii tradiționale.

12825593_10205885095549973_632591353_n_50476600

Dintr-un studiu efectuat anul trecut de Transnational Institute pentru Parlamentul European, aflăm cănu există, în România, informații statistice oficiale cu privire la numărul străinilor care dețin terenuri agricole, dar, conform datelor din diverse surse, în prezent, 10% din suprafața agricolă este deținută de investitori din afara UE, iar până la 30% este în posesia investitorilor din UE. La această suprafață se adaugă mai multe milioane de hectare de păduri aflate în proprietatea străinilor. Prin comparație cu fostele țări din lagărul socialist și cu Țările Baltice, în Slovacia cetățenii străini dețin 1%, în Republica Cehă 2,1 %, în Lituania 0,5% din total, în Letonia 2%. Conform studiului menționat, acapararea de terenuri în UE se concentrează în statele membre din Est, România fiind prima țintă a investitorilor. (…) Ţara noastră, deși are cele mai fertile terenuri agricole, a ajuns să importe cea mai mare parte a hranei”, se arată în scrisoare.

Ultimele stiri