16.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăStirea zileiCat costa un site?

Cat costa un site?

in:

Stiri pe acelasi subiect

GALERIE FOTO – Asa ar putea arata Dacia viitorului. Vezi proiectul unei romance premiata in SUA!

Cristina Enciu, absolventă a Universității de Arte din București,...

ARO readus la viata de un roman! Cum arata modelul Gladiator 2017!?

Un roman, Puiu Nicolae, pasionat de brandurile auto romanesti...

GALERIE FOTO – Așa arată probabil cea mai frumoasă Dacia gandita vreodata! Ai conduce-o?

Celebra mașină românească a fost reimaginată de un specialist...

FOTO – ARO 2016 CARPATIC se ia la tranta cu Land Rover si Toyota!

Un talentat designer auto din România a postat pe...

Fie ca lucrezi in industrie sau esti un freelancer, designer, dezvoltator sau ai o companie de webdesign sau fie ca ai o afaceri si iti doresti propriul site sigur ti-ai pus intrebarea asta: Cat costa un site web?.

In oricare din cazuri te afli trebuie sa tii cont ca un site web este atat un produs (unul digital) cat si un serviciu.

Problema principala este ca acest produs este unic si nu poate fi comparat cu un altul si el este reprezentatat intr-o mare masura de relatia dintre client si furnizor, atat pe perioada dezvoltarii cat si mai ales dupa lansare. Aceasta relatie, acest parteneriat este ceea ce face crearea unui site unica.

Fie ca este un site de prezentare, un magazin online sau o aplicatie de gestiune, realizarea unui site web este in mare masura identica cu construirea unei case.

Sa estimezi pretul final al unui site este un lucru extrem de dificil, deoarece sunt foarte multi factori implicati,chiar si in cazul in care nu luam in calcul tehnologia folosita.

Primele lucruri care trebuiesc luate in considerare sunt:

1. Cerintele minime legate de hosting:

– Cine va face hosting-u? Cate casute de e-mail am nevoie? Pe ce server va fi hostat? La ce am acces? Pot extinde pe viitor spatiul alocat si casutele de email?

2. Scopul site-ului:

Ce doreste clientul si de ce are nevoie cu adevarat sunt de regula doua lucruri distincte. Aici intervine acea relatie sau parteneriat de care vorbeam mai devreme, in care comunicarea este esentiala.

3. Cine este clientul sau mai exact ce fel de client esti / este.

Esti un client deschis la sugestii, accepti compromisurile, esti hotarat, esti schimbator, ai rabdare sa asculti si sa intelegi?

De obicei la aceste intrebari o companie de webdesign raspunde in doua moduri – fie intelege nevoile clientului ca un tot, fie taxeaza per ora de munca. Aici nu trebuie inteles ca daca o companie taxeaza la ora nu intelege cerintele clientului, dar pot fi si cazuri in care nu se poate estima durata modificarilor, dezvoltarii unui modul, etc.

Insa regula de baza ramane – cu cat comunicarea si intelegerea intre parti este mai fructuoasa, cu atat pretul unui site este mai mic.

4. Nivelul de cunostinte tehnice ale unui client.

Un client cu un nivel tehnic mai ridicat va intelege mai usor atat limitele unui site, cat si componentele acestuia. De asemenea va reusi sa inteleaga recomandarile programatorilor. (citeste mai mult )

Ultimele stiri