10.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATECulturaCel mai mare secret al Bisericii a fost ASCUNS vreme de 2000...

Cel mai mare secret al Bisericii a fost ASCUNS vreme de 2000 de ani! Crestinii L-AU SCOS din Biblie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Ce patesti daca minti la spovedanie: Explicatiile preotilor

Taina Spovedaniei este foarte importantă pentru credincioși. Aceștia nu...

Presedintele Iohannis, surprins de credinciosi la o mănăstire din Constanța

Președintele Klaus Iohannis a fost surprins la mănăstirea "Peștera...

Se presupune că Mântuitorul a fost crucificat în anul 33 d.Hr. Crucificarea lui Iisus Hristos reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente descrise în Biblie. Evenimentul este comemorat în fiecare an, de majoritatea creştinilor, în ziua Vinerii Mari. Cum s-a petrecut, într-adevăr, acest moment?

Specialista în domeniul studiilor religioase Meredith Warren susţine că în paginile Cărţii Sfinte există numeroase contradicţii privind desfăşurarea episodului răstignirii.

Cercetătoarea menţionează faptul că în primele Evanghelii, cum este cea după Toma, nu este inclusă această scenă. Pe de altă parte, în toate Evangheliile canonice pe care le cunoaştem (cea după Matei, Marcu, Luca şi Ioan), este descrisă crucificarea, însă de fiecare dată într-un alt mod.

În niciuna dintre Evangheliile cuprinse în Noul Testament nu este descris cu exactitate modul în care Iisus a fost răstignit pe cruce. De exemplu, în Evanghelia după Ioan se vorbeşte de faptul că Mântuitorului i-au fost bătute cuie în palme şi în picioare.

Acest caz apare şi în versetul 21 din Evanghelia după Petru, unde se menţionează că după ce Iisus a murit, i-au fost scoase cuie din ambele mâini, scrie Descopera.ro.

Încă de la apariţia acestor scrieri, în secolele I-II d.Hr., mai mulţi creştini au susţinut că au identificat cuiele cu care a fost răstignit Iisus. Cu toate acestea, istoricii susţin că, deocamdată, nu pot asocia aceste obiecte cu momentul crucificării, descris în scrierile celor patru evanghelişti.

Cât despre modul în care Iisus a fost răstignit pe cruce, primele dovezi arată că acesta a fost legat de mâini cu sfori. Un astfel de exemplu este o piatră de inel, descoperită la Konstanz, Germania. Aici, Mântuitorul apare răstignit pe cruce, fiind înconjurat, de o parte şi de cealaltă, de cei care au venit să asiste la această scenă.

Ultimele stiri