19.1 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăSocialSanatateCel mai nou STUDIU care analizeaza legatura din VACCINARE si AUTISM!

Cel mai nou STUDIU care analizeaza legatura din VACCINARE si AUTISM!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Verificări la medicii care eliberează în exces concedii medicale

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că există medici care...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

Studiul a cuprins aproximativ 100.000 copii, iar rezultatele lui arata ca vaccinarea nu reprezinta un risc pentru acestia, cu toate ca ei aveau in familie persoane (frati sau surori mai mari) care sufereau de autism, scrie Reuters.

vaccin„Chiar si pentru copiii care cu risc ridicat de a avea autism, vaccinul impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei nu a avut acest efect”, a explicat Dr. Anjali Jain, autorul studiului.

Acesta a spus ca, din nefericire, nu se stie care este cauza autismului, insa vaccinul impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei nu reprezinta niciun risc.

Rezultatele cercetarii au fost publicate in Journal of the American Medical Association (JAMA).

Ingijorarile parintilor privind acest vaccin au la baza un studiu realizat in anul 1998 care pretindea ca a gasit o legatura intre vaccinul impotriva rujeolei, oreionului si rubeolei si autism. The Lancet, revista medicala in care a fost publicat studiul respectiv, a retras raportul, insa multi parinti continua sa creasca ca vaccinul are legatura cu declansarea acestei afectiuni.

Studiul publicat in JAMA a urmarit evolutia a 95.727 de copii, de la nastere pana au implinit varsta de 5 ani, precum si datele medicale ale fratilor lor mai mari.

Per total, aproximativ 2% dintre acesti copii aveau un frate sau o sora cu autism. „Acesti copii aveau un risc mai mare de a fi diagnosticati cu autism chiar daca au fost sau nu vaccinati”, conform raportului.

Cercetatorii au descoperit insa ca vaccinarea impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei nu a dus la cresterea acestui risc.

De exemplu, in randul copiilor de 5 ani care aveau un risc ridicat, 23 din 269 au avut aceasta afectiune, chiar daca nu au fost vaccinati (un procent de 8,6%), comparativ cu 30 din cei 769 de copii vaccinati (3,8%).

In cazul copiilor care nu aveau un risc mare de a dezvolta autism, 7.735 nu au fost vaccinati, pana la varsta de 5 ani, dintre care 56 au fost diagnosticati cu autism (0,7%). Aceste date pot fi comparate cu cele ale copiilor vaccinati: 45.568, dintre care 244 au fost diagnosticati cu autism (0,5%).

In plus, copiii care aveau frati diagnosticati cu autism aveau o rata mai mica de vaccinare decat ceilalti. La varsta de 5 ani, 92% dintre copiii care nu aveau niciun caz de autism in familie au fost vaccinati impotriva rujeolei, oreonului si rubeolei, in timp ce doar 86% dintre cei care aveau frati cu autism au fost vaccinati.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri