11.8 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăACTUALITATECulturaCele mai tari perle de la simularea pentru Bac: Otilia ramane o...

Cele mai tari perle de la simularea pentru Bac: Otilia ramane o ENIGMA pentru barbati!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua metoda de copiat la Bac i-a uimit pana si pe oficialii din Ministerul Educatiei

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a declarat joi în legătură...

Greva profesorilor da peste cap Bac-ul: Elevii au de suferit

Ministerul Educaţiei pupune, într-un act normativ supus dezbaterii publice, echivalarea...

Profesorii si-au batut joc de munca elevilor la Bac: Numar urias de note marite dupa contestatii!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat că există 60...

Profesorii care corectează lucrările de la simularea Bacalaureatului la limba română culeg zilele acestea perlele scrise de elevi. Şi oricât de orginale ar fi, nu vor fi punctate. Este şi motivul pentru care dascălii se întreabă dacă adolescenţii mai au timp să recupereze materia până la vară. Perle BAC 2016: „Pădurea Spânzuraţilor e un roman cu năluci”, iar „Otilia este enigmă ascunsă pentru toţi bărbaţii”.

Lucrările elevilor din clasele a XI-a şi a XII-a sunt pline de greşeli care îi îngrozesc pe profesori. De exemplu, un tânăr crede că: „Pădurea Spânzuraţilor e un roman cu năluci. Că eroul vede spânzuraţi peste tot şi el suferă în psihologia lui. Fuge şi dezertează să fie şi el spânzurat ca orice patriot devotat.”

Deşi li s-a cerut să comenteze un roman psihologic, foarte mulţi elevi au ales romanul „Ion”, care este unul obiectiv de factură rurală.

Iată cum explică un tânăr acţiunea din opera lui Liviu Rebreanu:

„În romanul “Ion”, Rebreanu scrie o dramă psihologică tare de tot! Ion o iubeşte pe săraca Florica, dar se însoară cu bogata Ana. Florica îl iubeşte pe Ion, dar se însoară cu George. Toţi se iubesc între ei, dar invers.”

Alţi elevi au încurcat romanul psihologic cu romanul balzacian. Şi aici elevii s-au întrecut în perle.

„Otilia este enigmă ascunsă pentru toţi bărbaţii, dar până la urmă îl lasă baltă pe tânărul Felix şi fuge în lume cu moş Pascalopol. „

La subiectul despre rolul bibliotecilor, mulţi dintre adolescenţi ne-au demonstrat că se duc acolo nu să acumuleze cunoştinţe, ci mai degrabă să se relaxeze.

„Într-o bibliotecă publică ceri o carte, stai cu ea în faţă şi te gândeşti la ce vrei. Nu este ca la şcoală să primeşti observaţii pentru neatenţie”, a scris un elev.

Nu-i de mirare că profesorii se întreabă ce vor face elevii la examenul din vară.

„Elevii nu citesc enunţurile până la capăt. Cred că nu au fost atenţie la cuvântul dramatic motiv pentru care unii dintre ei, spre stupefacţia noastră au analizat nuvele şi romane în chip de piesă de teatru. Dacă nu le-au făcut la timp şi nu le au învăţat, chestiunea asta cu îngrăşarea porcului în ajun la limba şi literatura română este puţin cam dramatic”, a afirmat Florina Rogalski, profedsoară de Limba Română.

Peste 3 luni, aproape 200 de mii de liceeni vor sustine examenul de Bacalaureat. E drept că unii sunt pregătiţi, dar mulţi privesc acest examen ca pe o glumă.

Ultimele stiri