6.2 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDivertismentTopurile zileiCinci MOTIVE SERIOASE pentru care ar trebui sa mergem la psiholog!

Cinci MOTIVE SERIOASE pentru care ar trebui sa mergem la psiholog!

in:

Stiri pe acelasi subiect

O tara blocata de proteste! Medicii nu vor mai elibera niciun document de la 1 februarie

După protestele transportatorilor, ale fermierilor și amenințările altor categorii...

Investitii de 11 miliarde in spitalele din Romania! Rafila anunta o schimbare de amploare

Alexandru Rafila, ministrul sanatatii a anuntat din prima zi...

De ce nu e bine sa stai la umbra unui nuc?

In timp ce nucile sunt delicioase si hranitoare, exista...

Cel mai ieftin antibiotic! Efectele terapeutice ale traditionalelor muscate!

Celebrele mușcate pe care le găsim în multe #case...

La un moment dat in viata noastra cu totii ne-am gandit ca poate nu ar strica daca am merge la psiholog, macar o data, sa vedem cum ne simtim. Putini si facem pasul acesta care ne poate fi foarte util. Gasiti mai jos cinci motive serioase pentru care ar trebui sa mergem.

Lipsa locului de munca

Din pacate o realitate cu care ne confruntam des, piata muncii in continua schimbare poate plasa multe persoane in somaj, incapabile sa gaseasca un nou loc de munca.

In cautarea, frecvent demoralizatoare, a unui loc de munca, stima de sine are de suferit. Este adevarat ca un terapeut nu joaca rolul de headhunter, dar sprijinul pe care il ofera, fara critici si emiterea de judecati, ajuta la evaluarea multor aspecte incepand cu drumul ales in cariera pana la grija de sine si scopul in viata.

Emotii coplesitoare

Teama, sensibilitatea, pierderea, frica si furia, in anumite momente ajung sa fie coplesitoare. Atat de mari, incat nu le mai putem gestiona.

Terapia ne ajuta sa dam sens emotiilor, sa le intelegem si controlam, si sa ne indreptam catre acele probleme mai profunde care le cauzeaza.

Sub imperiul emotiilor putem spune sau face lucruri regretabile, iar din acest motiv managementul lor devine prioritar.

Nu ai o relatie

In ciuda mijloacelor moderne de comunicare, chiar de cautare a unui partener, multe studii arata ca suntem mai putin conectati si mai singuri ca niciodata.

Cu suisuri si coborasuri, relatiile online manageriaza o viata virtuala in detrimentul celei reale.Tehnologia ajunge un substitut al intimitatii, motiv pentru care descoperim persoane cu care chatul merge ca pe roate, iar conversatia face-to-face se poticneste.

Terapia in acest caz, este precum un antrenament al abilitatilor de a relationa in mediul offline cu o persoana, imbunatatind modul de conectare cu o persoana.

Munca

Studiile arata ca in medie, 70% dintre persoane sunt nemultumite de locul de munca. Dar cum situatia economica nu este una infloritoare, iar piata locurilor de munca nu foarte atractiva, ne blocam intr-un mediu in care nu functionam bine, dar de care ne agatam ca de colacul de salvare.

Munca reprezinta o parte importanta a propriei identitati, intrucat aici ne petrecem aproape jumatate din timp, daca nu mai mult, iar nemultumirile sunt mediu propice pentru depresii, anxietati, dependente.

Pentru tine 

Cu riscul de a repeta un cliseu „Viata neexaminata, nu merita traita”. Cel putin, asta ne spune Socrate, si nu este departe de realitate.

Intrebari precum „Ce faci cu viata ta?”, „Iti traiesti viata la potentialul maxim sau esti retinut de temeri, traume, probleme din trecut?”.

De la micile nemultumiri si nelinisti putem porni pe drumul catre un psiholog. Iar daca ne angajam cu adevarat in aceasta relationare, putem ajunge sa descoperim ca este una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat in viata.

Sursa: psychologies.ro

Ultimele stiri