Consilierul premierului Grindeanu si-a cumparat vila de lux in sudul Italiei din salariul de bugetar!

Consilierul premierului Grindeanu si-a cumparat vila de lux in sudul Italiei din salariul de bugetar!

Realizatoarea Antena 3 Oana Zamfir a lansat un atac foarte dur la adresa premierului Sorin Grindeanu. Ea a prezentat cazul a doi fosti consilieri ai lui Grindeanu care au ajuns recent la Bucuresti pe functii importante, anunta Aktual24.ro.

Oana Zamfir s-a aratat foare mirata ca seful cancelariei premierului Grindeanu, Alexandru Chirila, si-a permis sa isi cumpere o vula pe litoralul italian, „chiar pe tocul cizmei”. Chirila a lucrat anterior in Consiliul Judetean Timis, unde a fost consilier al lui Grindeanu. Zamfir a mentionat ca Alexandru Chirila a fost ofiter la UM 0125 (celebra „Doi si-un sfert”) si s-a mirat ca acesta a avut sute de mii de euro pentru a-si cumpara o casa pe litoralul Italiei.

Atacul la adresa lui Grindeanu a continuat cu prezentarea unui alt fost consilier al acestuia, Valentin Korman, care a ajuns la Bucuresti in functia de vicepresedinte al Oficiului National pentru Jocuri de Noroc. Zamfir s-a intrebat ce pregatire sau experienta are Korman, in afara de legatura cu Sorin Grindeanu. Ea a afirmat insinuant ca Valentin Korman a avut doar o firma de inchirieri masini, prin urmare nu ar fi pregatit sa ocupe functii inalte in stat.

Atacu Oanei Zamfir are loc la doua zile dupa ce Gadea si Mircea Badea i-au luat apararea intr-un mod jenant lui Liviu Dragnea dupa ce profesorul universitar Mircea Opran a dezvaluit ca liderul PSD a ramas repetent in facultate.  „Cum, Dragnea v-a fost elev? Nu exista asa ceva!”, a spus stupefiat Badea. Apoi, cei doi au incercat sa-i gaseasca circumstante atenuante presedintelui Camerei Deputatilor, amintindu-le telespectatorilor de un alt episod controversat din trecutul politicianului. ”Poate s-a intamplat cand canta in trupa rock”, a zis Mircea Badea.

Mai multi analisti politici au subliniat, in ultima perioada, ca intre Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu a aparut un conflict major. „Miza remanierii este evidenta. Este prima ciocnire frontala Dragnea – Grindeanu. Daca Liviu Dragnea va reusi sa-si pastreze ministrii si secretarii de stat care raspund prompt comenzilor sale va bloca planurile lui Sorin Grindeanu de a-si construi un pol de putere in interiorul guvernului, care i-ar fi de mare ajutor premierului, mai tarziu, daca va incerca sa preia fraiele partidului.

Dar miza remanierii nu se rezuma la asta. Daca Dragnea reuseste sa-si pastreze toti oamenii si in special axa Sevil Shhaideh – Carmen Dan, pusculita si scutul, dar in plus ii scoate din guvern pe Tudorel Toader si pe Viorel Stefan, isi recapata pozitia de forta de la inceputul anului. Va amintiti cum ii multumea si il ridica in slavi Grindeanu o data la trei fraze? Ei bine, daca Dragnea se va impune, o sa asistam la scene si mai jenante.

(…) Liviu Dragnea va intampina rezistenta in efortul de a readuce guvernul sub controlul sau total. Dar asta nu trebuie sa ne linisteasca. Pentru ca si o victorie partiala a liderului PSD, o consolidare a influentei sale in Executiv, ar putea avea consecinte profund negative. Ceasul ticaie si nu mai are ragaz sa lucreze cu manusi, sau cu jumatati de masura. Pentru el e acum ori niciodata”, a scris Turturica pentru Digi24.

Share this post