12.6 C
București
joi, aprilie 25, 2024
AcasăStirea zileiSibiuCum reactioneaza romanii cand mananca niste covrigi traditionali, facuti la tara? ”Nu...

Cum reactioneaza romanii cand mananca niste covrigi traditionali, facuti la tara? ”Nu se compara cu nimic!”

in:

Stiri pe acelasi subiect

O mica brutarie din judetul Sibiu a avut ideea de a oferi gratuit tuturor trecatorilor covrigi facuti la tara, in satul Buia, aflat la 30 de kilometri de Sibiu. Reactia oamenilor cand au degustat pentru prima ora covrigii a fost edificatoare: Nu seamana cu cei din comert!

La sfârșitul lunii noiembrie ”Covrigul de Buia” a desfășurat o amplă campanie de promovare, al cărei scop a fost acela de a populariza produsele proprii în rândul potențialilor clienți dar și pentru a căuta modalități de dezvoltare a rețelei de distribuție.

Metoda aleasă a fost una clasică, dorința fiind aceea de oferi posibilitatea a cât mai multor oameni de a degusta din produse și de a avea un feed-back rapid și sincer. A fost aleasă această metodă și prin prisma profilului viitorilor clienți dar și din cauza gradului de dezvoltare a rețelelor de socializare online în mediul rural.

Timp de două zile, pe parcursul unui week-end, Covrigul de Buia a fost prezent în cadrul Pieței Transilvania ad-hoc, doar în scop de marketing și fără a solicita bani pentru produsele comercializate. Întrucât prezența la Piața Transilvania, cea mai cunoscută piața țărănească din Sibiu, se face numai în urma unei serii de avize și aprobări, reprezentanții Covrigului de Buia au distribuit gratuit cantități însemnate din produsele proprii și au cerut ”degustătorilor” de ocazie – atât simplii sibieni ieșiți la cumpărături, cât și comercianți sosiți din satele și comunele județului – o părere sinceră cu privire la calitatea produselor. S-au avut în vedere criterii care țin gust, aspect și respectarea unor modalități de preparare tradiționale.


Citeste si:

De ce mănâncă românii atât de mulți covrigi? Expert: Covrigul a ajuns în România în perioada Fanariotă!


Reacțiile obținute au fost mai mult decât încurajatoare. Într-o proporție covârșitoare toți cei care au degustat din produsele Covrigul de Buia s-au arătat încântați de produse.

”Nu se aseamănă cu nimic din ceea ce găsim de cumpărat în Sibiu, nici pe bulevardul Nicolae Bălcescu și nici pe bulevardul Mihai Viteazu. Se vede și se simte că este altceva”, a spus o sibiancă.

”Are alt gust, unul ca pe vremuri, se vede că este de la țară”, a spus un sibian.

”Și eu sunt din Buia și vând produse din carne. Mă bucur să văd aici vecini de-ai mei care vin cu produse de calitate, bine făcute, ca la noi acasă”, a spus și un comerciant.

Un alt aspect pozitiv remarcat de sibienii care au avut ocazia să guste din produsele Covrigul de Buia îl reprezintă prețul. Pentru că inițiativa este una de economie socială, menită să promoveze produsele locale și să creeze locuri de muncă în satul Buia, produsele brutăriei sunt, în medie, cu 10-15 la sută mai mici decât în oricare alte locuri. Astfel, un covrig costă de 70 de bani, o merdenea 2 lei, un covrig cu cașcaval 2 lei, un covrig cu miere și nucă doar 1,5 lei. De asemenea, un covrig cu semințe costă doar 1,5 lei iar specialitățile de patiserie costă 3 lei.

”Dacă aș găsi în Sibiu cu siguranță că aș cumpăra în fiecare zi. Avantajele sunt clare, de la preț până la gust”, a spus un alt ”degustător” din Piața Transilvania.

În prezent, în baza reacțiilor primite de la publicul țintă, reprezentanții Covrigului de Buia urmează procedurile necesare, elaborate de Consiliul Județean Sibiu și Camera Agricolă Sibiu, pentru a putea comercializa produsele în cadrul Pieței Tradiționale Transilvania în cel mai scut timp.

covrig

Ultimele stiri