11 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăStirea zileiConstantaCum tratează cu căpuşe Spitalul judeţean de Urgenţă Constanţa familia lui Decebal...

Cum tratează cu căpuşe Spitalul judeţean de Urgenţă Constanţa familia lui Decebal Făgădău

in:

Stiri pe acelasi subiect

Corupţia înfloritoare lăsată în urmă de combinaţiile grupurilor de interese apartinice cuibărite ani de zile în spatele lui Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu au început să iasă la lumină. Cu toate aceste Serviciul Teritorial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa nu a trimis în judecată nici o speţă despre cum au fost drenaţi banii locali către aceste grupuri de interese sfidând DNA-ul central şi pe Codruţa Koveşi.

Toate palierele grupurilor de interese apartinice locale care sugativează banul public sunt periculoase dar cele mai strigătoare la cer sunt cele legate de viaţa oamenilor, de sănătate. Cu toate că se află într-o situaţie deplorabilă Spitalul Judeţean Constanţa a fost transformat într-o afacere acaparată de un grup de interese din jurul omului de afaceri Sorin Strutinsky pe lângă care gravitează firme cu acţionariat ascuns din Cipru şi persoane ca Daniela Monica Gaitanidis Făgădău, soţia primarului interimar PSD.

fagadauConform declaraţiei de avere a primarului Decebal Făgădău, completată în anul 2014 pentru anul fiscal 2013, soţia primarului a înregistrat venituri de la trei societăţi comerciale: SC Pozitron Medical Investigation SRL, SC Cardioscan SRL şi Ideea Contrast SRL. Pozitron deţine clinica Pozimed şi are ca acţionar principal un off shore din Cipru, cu 99,99 %, Talmage Overseass. La SC Cardioscan SRL, Daniela Monica Gaitanidis Făgădău deţine 5% dintre acţiuni. Aceste două societăţi, Pozitron şi Cardioscan, au contracte cu Spitalul Judeţean. Prima societate asigură servicii medicale de imagistică, iar cea de-a doua deţine singurul angiograf din judeţ, toate aceste cu complicitatea conducerii spitalului care trimite pe banda rulantă oamenii să facă analize la clinicile particulare. Aşadar să recapitulăm: Nu sunt bani pentru a achiziţiona aparatură pentru Spitalul Judeţean astfel încât oamenii să nu mai fie plimbaţi, dar există bani pentru contracte de concesiune.

 

Priviţi şi vă minunaţi cum dorm procurorii DNA din Constanţa

spital

În anul 2013, firma Pozitron Medical Investigation SRL a câştigat contractul „Concesionare servicii de imagistică medicală“, în valoare de 115.500.000 de lei (peste 26 mil. euro) , contract atribuit de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Între 2013 și 2015, aceeași Pozitron, firmă la care soția lui Făgădău a fost director până de curând, a decontat de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Constanţa peste 2,3 milioane de euro pentru servicii de radiologie.

De pe data de 1 decembrie 2015, soţia primarului a renunţat la funcţia de director la Pozimed. În Ideea Contrast, acţionari sunt Nicuşor Constantinescu, Radu Mazăre şi Sorin Strutinsky. Din 2014, Monica Gaitanidis Făgădău a renunţat la colaborarea cu această firmă. Probabil că nu dă bine în actualul context politic această dependenţă de cei care acum sunt în anchetele DNA.

Primăria lui Făgădău bloca avizele!

protest34

Anul trecut, profesorul doctor Radu Deac a implicat Spitalul Judeţean Constanţa într-un proiect cu fonduri europene (17 mil. euro). Proiectul presupunea şi dotarea cu un angiograf a spitalului din Constanţa. Era o alternativă la Cardioscan pentru cardiacii cu venituri mai mici şi, în acelaşi timp, o oportunitate pentru medicii cardiologi din spital, care ar fi urmat o specializare pentru utilizarea acestui aparat. S-ar fi spart monopolul Cardioscan. Cu toate acestea, conducerea spitalului se cramponează de autorizaţiile necesare amenajării laboratorului unde va fi montat angiograful şi, mai mult, se foloseşte de argumentul birocraţiei greoaie din administraţia locală pentru a justifica întârzierile. După mai bine de două săptămâni sub presiune publică primăria a eliberat avizele iar acest mod de abordare a domeniului sănătăţii s-a aplicat şi la Sectia de radioterapie carae s-a inchis tot din cauza expirarii unei autorizatii de functionare.

Ultimele stiri