13.2 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăDosarDe ce sa ne temem? Cat este de puternica Rusia in actiunile...

De ce sa ne temem? Cat este de puternica Rusia in actiunile sale militare si cum raspunde NATO?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Peste 70.000 de romani detin arme de foc letale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că în...

Rusia acuza ca Romania ca este furnizor principal de arme in Ucraina, alaturi de SUA, Marea Britanie si Polonia

Occidentul intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, SUA, Marea Britanie,...

Primele imagini cu armamentul de razboi trimis de Romania in Ucriana

Pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker a fost...

UAV

Ucraina este primul conflict în care vehiculele aeriene fără pilot au fost prezente pe ambele părți într-un număr semnificativ. Rusia folosește UAV-uri de supraveghere și recunoaștere,  achiziție de tinte și de angajament în timp real pentru baraje de artilerie concentrate; și, cel mai recent, mini-bombers care transporta explozibili incendiari si care vizează zone  de depozitare a combustibilului sau munitiilor.

300px-Yakovlev_Pchela_NTW_2_93

Unitățile ucrainene au observat până la opt survolurile UAV rusești pe zi, iar conștientizarea de a fi observat permanent este adesea o experiență traumatizantă care insuflă frica si teama  de a circula, mai ales în lumina zilei. Combinația dintre dimensiuni mici, amprenta  radar limitată in secțiune transversală sau semnătură în infraroșu, precum și lipsa de identificare,  până când acestea sunt peste sau au trecut de tinta, face folosirea rachetelor sol aer foarte improbabila si costisitoare.

US Army  trebuie să reînvete importanța camuflajului și derutarea adversarului;  trebuie să se antreneze cu forțe oponente care utilizează tehnologia UAV,  presupunând că acestea sunt in stare de supraveghere aeriană permanenta.  De asemenea, sunt necesare sisteme de detectare și atac  anti-UAV gen mini drone sau mini aeronave fără pilot, la nivel de companie.

Concentrarea puterii de foc

Disponibilitatea sporită a supravegherii aeriene, combinate cu puterea  comasata de artilerie și sistemul lansatoarelor multiple de rachete, au produs un nou nivel de intensitate în luptă convențională modernă. Datele din conflictul ucrainean arată că artileria produce aproximativ 80 la suta din totalul pierderilor. Patru tendințe s-a dovedit că sunt importante pentru forțele terestre din SUA:

– Rusia folosește o combinație de muniții îmbunătățite convenționale, proiectile cu fractionare, muniție anti-tanc și focoase termobarice, care au consecințe catastrofale atunci când sunt utilizate  in lovituri planificate comasate. SUA a eliminat o parte din aceste focoase din inventarul său.

termobaric launcher

– Ucraina și Rusia folosesc foc de artilerie directă într-un interval de 1 până la 6 km  pentru a suprima apărarea anti-tanc.

mstas9

– A crescut gama de artilerie datorita  dispersiei mai mari pe câmpul de luptă printr-o combinație de vehicule aeriene fara pilot și a capacitatii crescute a radarelor contra-baterie.

– Un accent sporit pe radarele contra-baterie perturba misiunile de foc, forțând inamicul să se miște.

Artilerie rusă menține un avantaj de 3;1 ca dimensiune fata de artileria US Army, dar ei au un avantaj  utilizarea de munitie cu fragmentare. Pentru ca US Army să fie competitivă, DoD trebuie să abroge directiva Robert Gates 2008, pentru a se conforma cu prevederile Tratatului de la Ottawa, care a dus la eliminarea tuturor munitiilor cu fragmentare din inventarul armatei.

Ultimele stiri