13.4 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăDosarDe ce sa ne temem? Cat este de puternica Rusia in actiunile...

De ce sa ne temem? Cat este de puternica Rusia in actiunile sale militare si cum raspunde NATO?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Peste 70.000 de romani detin arme de foc letale

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că în...

Rusia acuza ca Romania ca este furnizor principal de arme in Ucraina, alaturi de SUA, Marea Britanie si Polonia

Occidentul intensifică ajutorul militar pentru Ucraina, SUA, Marea Britanie,...

Primele imagini cu armamentul de razboi trimis de Romania in Ucriana

Pe contul de Twitter Ukraine Weapons Tracker a fost...

Dispersie și Manevra

Un raport redus de forță-spațiu pe câmpul de luptă Donbas și eficienta crescută a sistemelor de arme moderne necesita o dispersie mai largă a trupelor, pentru a supraviețui. Dispersia creează oportunități de manevră, în special  pentru raidurile cu unitati mecanizate,  în spatele liniilor inamice și de-a lungul liniilor de comunicatie.

În luna august 2014, o brigadă de asalt ucraineana a efectuat cel mai mare și cel mai lung raid mecanizat  in spatele liniilor inamice, pentru a elibera  garnizoane ucrainene izolate, a  perturba avansul coloanelor rusești, și  capturarea de arme  și artilerie grea ruseasca.

Din moment ce batalioanele de manevră operează pe fronturi (in mod normal acoperite de o brigada) de până la 40 km lățime, Rusia folosește grupuri tactice tip batalion, compuse dintr-o singură companie de tancuri, trei companii de infanterie mecanizată, o companie anti-tanc, doua pana la trei companii de artilerie autopropulsata si lansatoare de rachete și două companii de apărare anti-aeriană. Aceste unitati intrunite ofera batalionului  eficacitate, manevrabilitate și protecție pentru a opera în mediul dispersat și descentralizat.

În mod similar, US Army ar trebui să ia în considerare revenirea regimentelor de  cavalerie autonome, pregatite pentru manevră, sprijin manevră,  foc ca si alocarea de sprijin cu aviație.

Superioritate aeriana

Rusia operează cea mai mare și cea mai densă rețea de apărare anti-aeriană mobila din lume, în regiunea Donbas. Combinația dintre sisteme integrate și interconectate auto-propulsate de apărare aeriană și sistemele de apărare aeriană MANPAD , au paralizat  practic forța de lovire aeriana ucraineana.

Elicopterele ucrainene au fost fortate sa zboare la altitudini cuprinse intre 3 si 5 metri deasupra solului pentru a evita rachetele  sol-aer ale sistemelor autopropulsate, dar echipele tip  ambuscadă dotate cu două până la cinci  rachete AA portabile, integrate in rețea, le-au doborât. Ucraina nu a a avut nici o aparare in fata acestor sisteme.

Ultimele stiri