19.1 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăEconomieFinanteDesenele animate merg bine la bursa.Vezi cu ce filme si-a crescut Walt...

Desenele animate merg bine la bursa.Vezi cu ce filme si-a crescut Walt Disney profitul. Galerie video

in:

Stiri pe acelasi subiect

Celebrul conac Walt Disney s-a vandut! Cat crezi ca a costat?

Conacul Walt Disney are in "dotare" opt dormitoare, 17 bai,...

Tot 20 cele mai bogate voci din desene animate.Galerie foto

Sunt actori, dar fetele lor nu sunt prea cunoscute...

Desenele animate produse de compania Walt Disney nu ii incanta doar pe cei care iubesc personajele din filme precum Beauty and the Beast, Lady and the Tramp, Bambi sau Pirates of the Caribbean, ci si pe investitorii de la bursa.

Expertii Noble Securities au facut o analiza a modului in care au evoluat principalele burse ale lumii. Astazi va prezentam cele mai profitabile investitii de pe piata americana, unde randamente foarte bune au avut actiunile firmelor Apple, Walt Disney si Wal-Mart. In schimb, Facebook, Hewlett-Packard sau McDonald’s au marcat scaderi semnificative. Va punem la dispozitie si o galerie video cu cele mai bune filme de desene animate realizate de Disney.

Analiza va poate ajuta nu doar atunci cand doriti sa alegeti un film la care sa va uitati pentru a va relaxa, ci si atunci cand planuiti o investitie din care sa scoateti profit. Prin intermediul platformelor online de tranzactionare, investitorii din România au acces la instrumente financiare bazate pe actiuni de pe intreg mapamondul. “Investitorii trebuie sa cunoasca foarte bine companiile pe care le vizeaza, sa fie la curent cu planurile acestora, cu calendarul lor de actiuni si anuntare a rezultatelor financiare si, desigur, trebuie sa cunoasca evolutiile la nivel macroeconomic. Insa, foarte important, investitiile trebuie sa fie precedate in primul rand de verificarea casei de brokeraj prin care o persoana intentioneaza sa investeasca, si anume sa fie o companie autorizata de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare sau de o institutie similara, de preferat din UE”, spune Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala Romania, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

 

Cum a evoluat „lumea lui Mickey Mouse” la bursa?

 

Walt Disney s-a aflat printre companiile care au adus randamente foarte bune investitorilor la bursa, realizand dupa primele 10 luni ale anului un profit de aproape 30%. Lider cu vechime al indragitei industrii a desenelor animate, Walt Disney a devenit in timp cea mai mare companie de entertainment din lume, incluzand- alaturi de “lumea lui Mickey Mouse” – reteaua americana de productii si televiziune ABC (“Anatomia lui Grey”, intre alte seriale de succes), conglomeratul media ESPN (axat prioritar pe programe de sport), Lucasfilm Ltd (achizitionata de Walt Disney in 2012), alte case de productie si distributie de film (care in 2012 au lansat, intre altele, filmul “The Avengers”, cu incasari record) si alte firme din domenii adiacente.

Apropierea Sarbatorilor de iarna, benefica pentru Wal-Mart

Actiunile Wal-Mart Stores, cel mai mare retailer din lume, au adus, la randul lor, dupa primele zece luni ale anului 2012, un profit de aproximativ 25%. In octombrie, actiunile Wal-Mart – cel mai mare angajator privat la nivel mondial- au atins maximul istoric, ca urmare a cresterii consistente a vânzarilor in magazine inca dinaintea startului sezonului Sarbatorilor de iarna.

“Desigur, nu putem vorbi despre profitul pe care l-au adus investitorilor actiunile unor firme americane fara sa analizam Apple, cea mai valoroasa companie din toate timpurile. Actiunile sale au inregistrat un maxim istoric in luna septembrie, dupa care au intrat intr-o perioada de declin, in contextul unui cumul de factori: competitia in crestere pe aceasta piata foarte mobila, raportarea unor rezultate in crestere dar sub asteptarile lumii financiare, unii investitori nemultumiti de anumite caracteristici ale produselor lansate in aceasta toamna etc. Cu toate acestea, actiunile Apple au adus dupa primele 10 luni ale acestui an un profit de cca 45%”, sustine Victor Safta.

Cine a pierdut?

Analiza ne arata si ce actiuni au avut randamente sub asteptari. De exemplu, actiunile Facebook au scazut cu aproximativ 49% de la listarea lor la bursa in luna mai si pana la finele lunii octombrie. “Fata de primele luni dupa listare, in octombrie volatilitatea actiunilor Facebook a mai scazut intr-o oarecare masura: investitorii au incredere in perspectivele companiei, dar nu stiu câta incredere sa aiba… Cel mai probabil insa, fiind o companie foarte inovatoare, Facebook <<mai are multe de spus>>”, precizeaza Victor Safta.

O soarta similara au avut si actiunile Hewlett-Packard, care s-au depreciat cu aproape 48% dupa primele 10 luni ale acestui an, compania confruntandu-se cu ample programe de restructurare, pe fondul scaderii consistente a cererii de imprimante, calculatoare, alte echipamente pentru centrele de date etc. In aceeasi perioada de timp, McDonald’s a inregistrat o depreciere de circa 14% a actiunilor sale, in contextul scaderii vânzarilor.

Dupa maximul istoric atins la inceputul lunii octombrie, actiunile Google au intrat pe un trend descendent (ajungand astfel la doar 4% crestere pe primele zece luni din acest an), dupa ce compania a anuntat rezultatele financiare sub asteptari si le-a publicat mai devreme decât prevad uzantele din SUA. “O evolutie interesanta ar putea avea in viitor actiunile Microsoft: compania <<se reinventeaza>>, pasul important  in acest sens fiind facut deja prin intrarea sa in acest an pe  piata  tabletelor”, explica specialistul Noble Securities.

 

Top 5 filme Disney

Walt Disney a incheiat anul fiscal 2011 cu un profitnet de 4,8 miliarde de dolari, valoare fara precedent in istoria activitatii grupului, inregistrand o crestere de 21% fata de exercitiul financiar corespunzator perioadei precedente.  Cand spui Disney te gandesti in primul rand la desenele animate pe care aceasta firma le-a scos pe piata.

Compania Walt Disney a produs, de-a lungul timpul, nenumarate filme care au ramas in sufletele spectatorilor de toate varstele. Daca ar trebui facut un top, de pe primele pozitii n-ar trebui sa lipseasca Lion King, care este o productie impresionanta. Filmul de desene animate il aduce in prin plan pe onorabilul print Zimba. Beauty and the Beast este o alta poveste iubita de milioane de oameni. Frumoasa si Bestia prezinta doua personaje care, initial, par total diferite, cel putin ca aspect. Acest lucru nu ii opreste pe Belle si pe Bestie (Printul Adam) sa se indragosteasca. Filmul pune accentul pe frumusetea interioara si pe dragostea neconditionata. Aladdin a ramas in inimile tuturor celor care i-au vazut povestea datorita aventurilor prin care trece. La fel s-a intamplat si cu Mica Sirena sau cu catelusii din 101 Dalmatieni. Cele 5 filme pe care le-am inclus in acest articol sunt doar cateva dintre piesele de rezistenta ale Disney. Clasamentul prezentat de noi nu are pretentia ca include toate capodoperele produse de aceasta companie, numarul lor fiind mult prea mare. In plus, fiecare dintre noi si-a alcatuit, in functie de preferinte, un top propriu.

Pinocchio

Cenusareasa

Dumbo

Bambi

Regele Leu

Ultimele stiri