9.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEDetaliile care fac diferenta! Cat ar rezista CU ADEVARAT Rusia intr-un razboi?

Detaliile care fac diferenta! Cat ar rezista CU ADEVARAT Rusia intr-un razboi?

in:

Stiri pe acelasi subiect

Victorie simbolica a rusilor la Avdiivka

Victorie simbolică a rusilor la Avdiivka după ce armata...

Zelenski vrea o ”resetare” în conducerea ţării

Volodimir Zelenski a declarat ca vrea o  ”resetare” de...

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

În ritmul acesta Rusia ar putea rămâne fără tancuri

Potrivit unor calcule făcute de jurnaliștii prestigioasei revciste Forbes...

Rusia va reducere cheltuielile militare în următorii trei ani, ca urmare a crizei economice, diminuare care va fi reflectată în bugetul ce va fi aprobat în scurt timp, relatează agenţia EFE.

Potrivit vicepreşedintelui Comisiei parlamentare (din Duma de Stat) pentru securitate şi combaterea corupţiei, Ernest Valeev, pentru anul în curs bugetul apărării reprezintă 2,3% din PIB, anul viitor va ajunge la 2,2%, în 2018 va scădea la 2%, iar în 2019 la 1,9%.

Totuşi, tăierile de fonduri nu vor atinge soldele militarilor, un capitol pe care preşedintele Vladimir Putin îl consideră de neatins, şi nici campania aeriană din Siria. Dar nici nu se doreşte ca această reducere să se facă pe seama programelor de reînarmare, întrucât liderul de la Kremlin a cerut în luna septembrie guvernului condus de Dmitri Medvedev să elaboreze un nou plan de înzestrare a armatei, valabil până în anul 2025, care să-l completeze pe cel actual şi al cărui obiectiv va fi menţinerea parităţii nucleare cu SUA.

‘Forţele armate şi celelalte unităţi trebuie să primească armament şi echipamente moderne care să le permită să apere eficient Rusia în faţa ameninţărilor militare potenţiale’, a declarat atunci Putin. Liderul de la Kremlin a solicitat executivului să pregătească rapid primele propuneri, iar până la 1 iulie 2017 să prezinte proiectul final în vederea aprobării. El a admis totuşi că această iniţiativă a fost deja amânată doi ani, decizie pe care unii comentatori au pus-o pe seama recesiunii prin care economia rusă trece de la finele anului 2014, ca urmare a scăderii preţului petrolului şi a sancţiunilor impuse Rusiei după anexarea Crimeii şi declanşarea conflictului armat din Ucraina, informează agerpres.ro.

În pofida crizei economice, Putin a susţinut costisitorul program de reînarmare cu argumentul că o armată modernă este o garanţie nu doar a apărării naţionale, ci şi a independenţei politicii externe a ţării.

Ultimele stiri