20.6 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăSocialEUROPA PE DOS: Topul negativ al Europei – ROMANIA, SURPRIZA!

EUROPA PE DOS: Topul negativ al Europei – ROMANIA, SURPRIZA!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Romania e deja calificata la Euro2024. Nu mai sunt bilete la meciul cu Elvetia!

Romania e deja calificata la Campionatul European din Germania,...

Rezumat Video: Kosovo invinge Israel. Romania are din nou sansa sa mearga la Euro!

Echipa nationala a Israelului a pierdut cu 0-1 duminica,...

Dezamăgire natională! România are șanse scăzute să se mai califice la Campionatul European

Belraus-România a fost o partidă dezamăgitoare, mai ales pentru...

Stiai ca TVA-ul in Ungaria este de 27 %, ca in Olanda, daca esti biciclist, viata ta e constant in pericol sau ca francezii sunt cei mai slabi vorbitori de limba engleza din Europa? Daca te gandesti sa vizitezi tarile batranului continent sau, mai mult decat atat, daca te gandesti sa te muti in afara tarii si nu vrei sa fii luat prin surprindere iata o lista elaborata de Thrillist, cu „defectele” fiecarei tari.

tari

1. Austria: Cei mai tineri fumatori
Tinerii austrieci considera – dintr-un motiv necunoscut – ca fumatul este un lucru foarte cool. Un procent de 29,4 % dintre austriecii cu varste cuprinse intre 15 si 24 de ani fumeaza zilnic fara a tine cont de pericolul pe care il presupune acest viciu care poate provoca numeroase probleme medicale care pot duce la decesul prematur.

2. Belgia: blocaje rutiere infernale
Traficul in Belgia este un adevarat chin, asa ca transportul cu masina personala te poate aduce la disperare! Bruxelles sau Anvers, orase mari ale Belgiei, sunt printre cele mai aglomerate metropole din Europa.

3. Bulgaria: Libertate limitata pentru presa
Conform informatiilor furnizate de catre ONG-ul Reporteri fara frontiere, Bulgaria este tara cu cea mai limitata libertate pentru presa din Uniunea Europeana si se situeaza pe locul 87 din lista tarilor lumii. Probabil ca cei din Bulgaria nici nu vor putea sa citeasca acest articol! La celalalt pol, de libertatea cea mai mare se bucura presa finlandeza.

4. Croatia: putine programe Erasmus
Atunci cand ne gandim la Erasmus – cel mai mare program universitar de burse de studiu din Europa – ne vin in minte orase precum Roma, Lille, Aarhus sau Sheffield. In comparatie cu populatia sa, Croatia este tara cu cel mai mic grad de participare in ceea ce priveste acest schimb interuniversitar de burse. Acest lucru se datoreaza faptului ca este ultimul si cel mai nou membru al Uniunii Europene.

5. Cipru: Tinerii de 18 ani nu se duc la facultate
Cu ce isi ocupa timpul tinerii de 18 ani din Cipru? Nu putem raspunde cu exactitate, dar cert este ca nu merg la scoala. In Europa, aceasta tara prezinta cel mai mic procentaj de scolarizare in randul celor de 18 ani.

7. Danemarca: Magazinele Zara nu au succes
Spre deosebire de alte tari europene in care lantul spaniol de magazine Zara are un mare succes, danezii nu prea isi fac cumparaturile aici, iar din aceasta cauza nu exista decat doua astfel de magazine in toata tara.

7. Estonia: Diferente salariale mari
Desi suntem in anul 2014, inca mai exista discriminare pe baza sexului. In Estonia, pe acelasi post, o femeie castiga cu pana la 27,3 % mai putin decat un barbat.

8. Finlanda: Depresia este foarte raspandita
Este alarmant cate cazuri de depresie exista in Finlanda. Nu se stie daca factorul principal este clima sau exista si altii, cert este ca procentajul locuitorilor diagnosticati cu depresie este foarte mare.

9. Franta: Limba engleza nu este un punct forte
Desi Romania se poate lauda cu un nivel foarte ridicat de cunoastere a limbii engleze printre locuitorii sai, francezii nu stau la fel de bine la acest capitol. Asa ca, daca te gandesti sa mergi in Franta, ar trebui sa de apuci de studiat franceza deoarece acolo limba lui Shakespeare nu te va ajuta foarte mult.

10. Germania: Prefera chiria
Germania este tara cu cei mai putini proprietari de locuinte din Europa. Spre deosebire de popoarele latine care au un spirit al proprietatii foarte dezvoltat, cumpararea unei case nu se numara printre prioritatile germanilor care prefera sa stea cu chirie.

11. Slovacia: Nu ies la vot
In Slovacia, foarte putini oameni ies la vot. Ultimele alegeri organizate nu au inregistrat decat un procent de 13,05 din populatie, o cifra infima pe langa prezenta la urne a unei tari precum Belgia, unde au votat 89,64 % dintre locuitori.

12. Slovenia: Decese din cauza alcoolului
Slovenia este tara din Europa in care sunt inregistrate, anual, cele mai multe decese cauzate de consumul excesiv de alcool.

13. Spania: Rata abandonului scolar foarte mare
In Spania, procentajul celora care nu absolva invatamantul obligatoriu este de 23,5 %.

14. Grecia: Cea mai mare datorie externa
La sfarsitul anului 2013, Grecia avea o datorie externa in valoare de 130,3 % din PIB-ul sau, o rata enorma in comparatie cu alte tari membre ale Uniunii Europene.

15. Ungaria: Cel mai mare TVA
Ungaria este tara cu cea mai mare Taxa pe Valoarea Adaugata, de 27 %. Daca te duci in vacanta aici si vrei sa cumperi suveniruri pentru prietenii tai, ai grija cati bani aloci pentru acest lucru sau s-ar putea sa te intorci acasa cu buzunarele goale.

16. Olanda: Daca esti biciclist esti in pericol
Olandezii sunt europenii cu cel mai ridicat risc de deces cauzat de mersul cu bicicleta. Acest lucru nu este deloc ciudat avand in vedere ca acest mijloc de transport este din ce in ce mai popular si mai indragit in Europa.

17. Irlanda: Fibroza chistica
In Irlanda se inregistreaza cel mai mare numar de cazuri de fibroza chistica din toata Europa, adica 1 din 1,800 de oameni se naste cu acesta boala.

18. Italia: Al Capone nu era singurul care nu isi platea taxele
Se pare ca suma estimata pe care Italia o pierde anual din cauza taxelor si impozitelor neplatite este de 239 de milioane de euro. Mafia si evaziunea fiscala merg mana in mana in aceasta tara.

Continuarea pe Ora de Sibiu

Ultimele stiri