23.9 C
București
vineri, martie 29, 2024
AcasăMondenExplicatia PSIHOLOGICA: De ce castiga INTOTDEAUNA Tudor Chirila Vocea Romaniei!

Explicatia PSIHOLOGICA: De ce castiga INTOTDEAUNA Tudor Chirila Vocea Romaniei!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

O specialista in comportamentul uman explica de ce concurentii anntrenati de Tudor Chirila la „Vocea Romaniei” au avut succes trei sezoane la rand. 

Motivele succesului lui Tudor Chirila sunt detaliate pe blogul alisanagnostakis.com.

„De trei sezoane castiga, fara drept de apel, oameni antrenati de Tudor Chirila. Au fost oameni pe care i-a “salvat” dupa ce fusesera respinsi din echipele altor antrenori sau oameni pe care i-a avut in echipa lui de la bun inceput. Deja, dupa trei sezoane, s-ar putea spune ca e dincolo de pura sansa ca in echipa lui Tudor sa fi ajuns, de fiecare data, cei mai buni concurenti (sau, cel putin, cei mai simpatizati de public). La fel cum este dincolo de sansa ca, de doi ani incoace, Loredana sa nu fi avut niciun concurent in finala.

Pentru mine, a privi show-ul asta a devenit un exercitiu socant de asemanator cu cel pe care il fac de cateva zeci de ori pe an, cand lucrez cu echipe a caror dinamica de grup o masor cu instrumente psihometrice validate stiintific si cu care, apoi, am discutii lungi despre cum modul in care gandesc fiecare dintre ei si interactioneaza apoi cu altii are un impact direct in performanta fiecaruia si in performanta grupului per ansamblu”, scrie specialista.

Iata si o descciere in detaliu a cauzelor care duc la victoriile lui Tudor Chirila:

„Oamenii pe lumea asta sunt manati, emotional vorbind, de doua forte – teama si increderea. Oamenii care traiesc mai degraba din teama incearca permanent sa isi creeze cadre sigure, in care sa fie la adapost de pericol (fizic sau social). Si cum poti fi la adapost? Pai simplu – o varianta este sa fii agresiv – te impui cu orice ocazie, controlezi tot ce poate fi controlat, esti in permanenta competitie cu ceilalti si profund preocupat sa demonstrezi mereu ca esti cel mai bun, vanezi greselile altora, esti orgolios, iti e teama de esec, simti nevoia sa faci totul perfect si, in general, faci in asa fel incat sa nu sufle nimeni in fata ta (asta este abordarea defensiv agresiva- ilustrata cu rosu pe diagrama). Alta varianta este sa fii pasiv – esti excesiv de amabil si ai grija sa nu superi niciodata pe nimeni si sa fii placut de toata lumea, respecti toate regulile, permiti altora sa decida pentru tine si eviti cat poti orice responsabilitate (astea sunt stilurile pasiv-defensive, ilustrate cu verde).

Ce fac oamenii condusi in viata lor de incredere? Pai ceva foarte diferit. Atunci cand nu ai nimic de aparat (nici ego, nici imaginea ta in fata altora, nici securitatea ta financiara sau orice altceva pe care iti e teama ca l-ai putea pierde) devii mult mai autentic si deschis. Oamenii constructivi, caci asa se numesc cei manati de incredere, sunt mult mai orientati pe rezultate, mult mai dispusi sa-si asume riscuri, mult mai curajosi in a-si asuma cine sunt si a-si da voie sa fie diferiti, mult mai dispusi sa fie creativi, sa riste, sa vina cu idei inovatoare, mult mai aplecati spre a-i dezvolta pe altii, a-i asculta pentru a-i intelege, nu pentru a-i contrazice, a transmite din intelepciunea lor avand in acelasi timp respect pentru capacitatile celorlalti, a-i acccepta pe altii asa cum sunt, mult mai animati de un spirit autentic de echipa si mult mai inclinati spre colaborare, in loc de concurenta (astea sunt comportamentele marcate cu albastru pe diagrama).

circumplex_pg

Ultimele stiri