5 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăSocialSanatateCercetatorii au descoperit „molecula tristetii” si cauta remedii pentru a o anihila!

Cercetatorii au descoperit „molecula tristetii” si cauta remedii pentru a o anihila!

in:

Stiri pe acelasi subiect

De ce este bună slănina de porc pentru organismul uman?

Slănina este relativ bogată în substanțe nutritive. Cele mai...

Gandurile negative ne pot face sa imbatranim mai repede…

Invitat la podcastul “Fain & Simplu cu Mihai Morar”,...

Covid-ul, izolarea si razboiul ne-au intunecat mintile! Psiholog: Romanii sunt in depresie!

Anul acesta, Ziua Europeană de combatere a depresiei este...

Savantii britanici au descoperit proteina asociata cu declansarea stresului, a anxietatii si a depresiei, supranumita „molecula tristetii”. Aceasta s-ar afla la nivelul glandei pituitare din creier si odata ce se va crea medicamentul pentru anihilarea acesteia… oamenii vor fi mai fericiti!

Noua proteina, denumita CRF1, a fost descoperita de cercetatorii de la Heptares Therapeutics, o companie medicala din comitatul britanic Hertfordshire. Savantii britanici au folosit Diamond Light Source, unul dintre cele mai puternice dispozitive de analiza cu raze X, pentru studierea glandei pituitare.

Cercetatorii banuiau de multa vreme ca aceasta glanda controleaza stresul, depresia si anxietatea prin eliberarea in creier a anumitor substante chimice.

Oamenii de stiinta au descoperit in acest studiu aparut recent ca aceste simptome sunt declansate de CRF1 – o substanta prezenta in membranele externe ale celulelor din glanda pituitara.

„Bolile cauzate de stres, precum depresia si anxietatea, afecteaza un sfert dintre adulti in fiecare an, insa multi oameni nu stiu ca aceste afectiuni sunt declansate de proteinele din creier, iar una dintre acestea este CRF1”, a explicat Fiona Marshall, coordonatoarea departamentului de cercetare de la compania Heptares Therapeutics.

Cercetatorii britanici au analizat structura acestei molecule si spera ca studiul lor va duce la producerea unor medicamente care vor putea sa controleze actiunea acestei glande.

 

Ultimele stiri