7.2 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDosarInterviu cu Ludovic Orban, candidat la primaria Bucuresti: Sunt un candidat care...

Interviu cu Ludovic Orban, candidat la primaria Bucuresti: Sunt un candidat care raspunde asteptarilor bucurestenilor. Nu am facut in 25 de ani niciun compromis!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua inselatorie pe WhatsApp. Metoda interviului de angajare!

O noua inselatorie face valuri pe WhatsApp si are...

Crima cu tenta politica in cartierul Aviatiei din Bucuresti

Scene de groaza in cartierul Aviatiei din Bucuresti unde...

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara

Se anunta ninsori slabe in Bucuresti si in tara...

Tot ce se va face va fi postat pe site-ul Primariei si nu va exista nicio posibilitate de a influenta cursul legal al procedurilor la nivelul Primariei si al tuturor entitatilor publice subordonate ei. Sunt independent de mafii, de clanuri, de retele de putere oculte sau clientele politico-economice, afirma candidatul PNL la Pimaria Capitalei, Ludovic Orban.

Intr-un interviu pentru Ziare.com, Ludovic Orban si-a prezentat parte din planurile pentru Bucuresti, mai ales in privinta traficului si a RADET: „Pasajelele pe care le voi face eu vor fi cu mult mai ieftine si vor fi gata intr-un timp cu mult mai scurt. Eu spun ca un pasaj de 250 de m se va construi in Bucuresti in 9 luni”. Ludovic Orban a explicat motivele intrarii sale suprinzatoare in cursa pentru Primarie: „decizia a fost luata pentru ca eu sunt mult mai apropiat de profilul de primar dorit de bucuresteni si am o capacitate mai mare de a mobiliza electoratul dreptei in jurul candidaturii mele.”

De ce candidati, ce oferiti Bucurestiului?

In primul rand o Primarie aflata la dispozitia bucuresteanului, care sa fie atenta la tot ce se intampla in oras si care sa puna in practica zi de un zi un program de dezvoltare si de imbunatatire a calitatii vietii in Bucuresti.

Care sunt urgentele Capitalei din punctul dvs de vedere?

Sunt prioritati pe toate planurile si toate trebuie atacate. Prima este punerea bazelor necesare pentru a avea un plan de dezvoltare a Bucurestiului care nu are o baza de date urbana, nu are plan de retele subterane, nu are intabulate proprietatile, nu are cadastrul facut, are plan de urbanism general expirat de peste 10 ani.

O mare problema este traficul. Problema trebuie rezolvata ca in toate marile orase: scoaterea traficului de tranzit din Bucuresti si realizarea inelelor circulare care sa permita evitarea centrului. Aceste inele trebuie organizate pe sistemul de unda verde. In planul meu sunt prevazute trei inele. Exista unul singur, care nici nu e finalizat pentru ca e plin de semafoare.

Este absolut necesara largirea la patru benzi a actualei centuri a Bucurestiului.

Care nu e la Primarie, dupa cum bine stiti ca fost ministru al Transporturilor?

Cat am fost ministru s-a realizat largirea la patru benzi numai pe trei tronsoane. Desi lasasem contracte semnate si finantare in proiectul de buget pe 2009 si pentru celelalte tronsoane, contractele au fost reziliate si nu s-a facut nimic.

Ori guvernul realizeaza obiectivul, ori voi solicita transferul centurii catre Bucuresti pentru a o finaliza. Nu e vorba doar despre largire, ci si despre realizarea de pasaje la fiecare intersectie intre centura si drumurile care ies din Bucuresti.

Sunt necesare, mai ales pe axa nord-sud, alternative de circulatie. In toate Capitalele exista un sistem de management al traficului care face ca modul de functionare a semafoarelor sa fie dictat de informatiile colectate din trafic.

Teoretic sistemul exista si in Bucuresti.

E nefunctional pentru ca desi s-a semnat un contract de mentenanta, Primaria nu a solicitat remedierea niciunei defectiuni a sistemului. Si daca el nu functioneaza, de exemplu, pe Magheru, se blocheaza in totalitate. Contractul de mentenanta trebuie schimbat, astfel incat orice defectiune sa fie remediata in maximum 24 de ore.

Intr-un Bucuresti chinuit de interminabile santiere, vorbiti despre noi lucrari mari, de durata si investitii substantiale?

Nu sunt asa de mari. Pasajelele pe care le voi face eu vor fi cu mult mai ieftine si vor fi gata intr-un timp cu mult mai scurt. La Ankara, primarul mi-a spus ca un pasaj de 250 de m a fost gata in 75 de zile din momentul emiterii ordinului de incepere a lucrarilor. Eu spun ca un asemenea pasaj se va construi in Bucuresti in 9 luni.

Daca sunteti asa de „sprinten” cum se face ca dupa mandatul dvs la Transporturi n-au ramas prea multi km de autostrada?

Am lasat multe lucruri. De exemplu, autostrada de centura a Pitestiului, jumatate a fost facuta in 3 ani de zile si cealalta jumatate, in mandatul meu, jumatate in 6 luni de zile. Si de la inaugurare nu a fost necesara nicio reparatie. Tronsonul de autostrada Drajna Fetesti a fost finalizat in mandatul meu.

Dar nu prea poti sa faci o autostrada intr-un an si 8 luni de mandat.

Ultimele stiri