9.9 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăDosarLiderul studentilor romani in strainatate: VISEZ in fiecare zi la INTOARCEREA in...

Liderul studentilor romani in strainatate: VISEZ in fiecare zi la INTOARCEREA in Romania!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Sebastian Burduja este preşedinte de onoare şi membru fondator al Ligii Studenţilor Români în Străinătate. Succesul acestui prim proiect l-a încurajat să meargă mai departe. Doreşte ca prin acţiunile sale şi ale la fel de entuziaştilor săi colegi să contribuie la schimbarea profundă pe care o doreşte România. Ce înseamnă, mai exact, proiectul C.A.E.S.A.R.?

Fundaţia C.A.E.S.A.R. (Centrul pentru Acces la Expertiza Studenţilor şi Absolvenţilor Români) este o comunitate globală, un laborator de idei şi o platformă de acţiune civică pentru viitorul României. Misiunea noastră are astfel o triplă semnificaţie:

În primul rând, coagulăm comunitatea experţilor români din ţară şi de peste hotare în jurul a trei valori comune: responsabilitate, integritate şi excelenţă. Proiectul nostru asigură cadrul prin care tineri de mare perspectivă pot schimba idei şi îşi pot asuma proiecte alături de personalităţi consacrate ale societăţii româneşti.

În al doilea rând, C.A.E.S.A.R. contribuie la dezvoltarea României prin programe, proiecte şi soluţii de impact. Acţiunile noastre au la bază cunoştinţele şi experienţa acumulate de specialiştii noştri în universităţi, companii de top şi organizaţii internaţionale din întreaga lume.

În fine, C.A.E.S.A.R. dezvoltă în România o platformă proprie de acţiune civică la nivel local, regional şi naţional. De la firul ierbii, ideile noastre au potenţialul de a genera, pas cu pas, schimbarea pozitivă profundă pe care o dorim în România. Astfel, asigurăm modul prin care soluţiile C.A.E.S.A.R. nu rămân doar deziderate teoretice, ci sunt puse în practică cu consecvenţă.

De ce aţi ales să vă implicaţi? Cum aţi ajuns preşedintele acestei organizaţii?

C.A.E.S.A.R. s-a născut ca proiect al Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). În calitate de Preşedinte fondator al LSRS, am gândit acest demers alături de colegii mei în urma Forumului România Jună, organizat în august 2011 cu sprijinul Băncii Naţionale a României. Evenimentul a reunit 300 de experţi români din întreaga lume şi a definit, în premieră, o viziune a tinerilor pentru dezvoltarea ţării în orizontul 2030, oferind un răspuns la întrebarea: care este rolul şi responsabilitatea generaţiei noastre în construcţia unui viitor mai bun pentru România? Ideile rezultate în urma Forumului au avut un ecou puternic, fiind adoptate de diverse organizaţii din societatea civilă şi din mediul politic. Asftel, am decis să creăm un cadru global permanent pentru reunirea tinerilor experţi care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea României, promovând totodată întoarcerea spre casă – dacă nu şi acasă – a capitalului uman românesc de peste hotare.

Care este secretul succesului dumneavoastră?

SB_Portret_vF (1)Crezul meu este simplu: „cui i s-a dat mult, i se va cere mult”. Sunt conştient că am avut şanse importante de la viaţă. Am crescut în România, într-o familie unită, cu valori clare, transmise din generaţie în generaţie. Am copilărit alături de prieteni de suflet, pe care, chiar de la mii de kilomteri distranţă, încă îi simt aproape în fiecare zi. M-au format dascăli de excepţie la şcolile pe care le-am urmat la Piatra Neamţ şi la Bucureşti. Am avut apoi şansa, după multă muncă şi sacrificii, să fiu admis la licenţă la Stanford University şi apoi la un program de dublu masterat la Harvard University. Am astăzi privilegiul de a lucra pentru o organizaţie internaţională în Washington D.C. şi de a sprijini de departe şi de aproape dezvoltarea României, într-o echipă de specialişti remarcabili. Nu în ultimul rând, am avut onoarea să construiesc, alături de peste 300 de voluntari din 50 de ţări, Liga Studenţilor Români din Străinătate, o organizaţie care şi-a probat din plin valoarea, prin fapte şi beneficii concrete pentru mii de tineri români. În prezent, visul la care lucrez în fiecare zi este întoarcerea în România. Îmi doresc să contribui în continuare la dezvoltarea ţării mele, după priceperea şi puterile mele. De ce în România? Pentru că pentru mine cele mai mari împliniri se leagă întotdeauna de un singur cuvânt: acasă.

Sursa: Rador

Ultimele stiri