11.1 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATEMare judecator roman OBLIGAT de colegii lui sa dea roba pe roaba!

Mare judecator roman OBLIGAT de colegii lui sa dea roba pe roaba!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Viaţa e plină de neprevăzut şi oferă pilde de care foarte mulţi nu obişnuiesc să ţină seama. Câteodată, trecerea de la un nivel la altul este atât de abruptă încât poate provoca chiar si şocuri de neimaginat.

În ultimul timp, vedem cum unele persoane cu poziţii înalte şi potenţial financiar încep să aibă tot felul de probleme, cum luxul afişat altădată începe să pălească sau cum influenţa uriaşă din alte vremuri nu mai înseamnă nimic. Dincolo de aceste aspecte neplăcute ale vieţii, sunt însă şi cazuri care pot trezi chiar zâmbetul, scrie renasterea.ro.

Un magistrat exemplu

Unele dintre pedepsele mai blânde aplicate de judecători se referă la aşa-zica muncă în folosul comunităţii. Auzim, de multe ori, că un anume inculpat a fost obligat să presteze 40 sau 60 de ore de muncă în folosul comunităţii. Ce înseamnă, la modul concret, acest lucru?

În principiu, două dintre locurile în care se dispune efectuarea acestei pedepse sunt la societăţile timişorene „Horticultura” şi „Pieţe”.

Aici vin cei care trebuie să muncească în folosul comunităţii, fiind monitorizaţi de poliţişti de la compartimentul „probaţiune”. Cine sunt şi ce fac cei care au primit pedepsele? De regulă, sunt infractori mărunţi, care au recurs la unele „găinării”, cum se spune în limbajul intern.

Există, însă, şi cazuri excepţionale, care au provocat deliciul celor de la „Horticultura”, dar şi al celorlalţi lucrători ai regiei.

Cel mai spectaculos dintre acestea este al fostului judecător Nicolae Tomuş, care a fost obligat de foştii lui colegi magistraţi să lucreze în agricultură. După cum spune Andrei Drăgilă, managerul societăţii „Horticultura”, Tomuş a fost unul dintre lucrătorii de top, nu atât ca prestanţă, cât şi ca dăruire şi implicare.

„Să-l fi văzut, săracul, cum împingea roaba, era ceva de necrezut”, spune Drăgilă, impresionat până peste cap de randamentul fostului magistrat. Se poate chiar spune că Nicolae Tomuş s-a recalificat la locul de muncă, dobândind o nouă specializare: transplantarea şi plantarea arborilor şi folosirea mraniţei în amestecurile nutritive şi la plantarea răsadurilor! Oricum, după cum spune Drăgilă, mai rar muncitori atât de conştiincioşi precum fostul judecător, condamnat pentru un oarecare „amestec nutritiv” într-o reţea de corupere sexuală de minore.

Popa şi studentele

Printre cei care au dat cu sapa la pepiniera de la „Horticultura” se numără şi un preot, acuzat că a băut tot vinul bisericii. Poate ar fi scăpat de orele de muncă în folosul comunităţii, numai că după ce a golit sticlele, s-a urcat la volan şi a fost prins de rutierişti! Apoi, a trebuit să lase sutana şi să treacă şi el la roabă, alături de ceilalţi” enoriaşi condamnaţi.

Printre aceştia se număra şi un fost viceprimar, care a lăsat mapa de la primărie şi a luat sapa de la pepinierea din Calea Urseni. Şi el a fost foarte harnic, după cum spune Andrei Drăgilă. Managerul a avut cuvinte de laudă şi despre nişte studente care au fost prinse furând produse cosmetice şi au ajuns să lucreze cu alt gen de odorizante: gunoiul de grajd, folosit ca aliment nutritiv în plantarea răsadurilor.

VIP-urile nu au ajuns la mătură

La SC Pieţe SA nu a ajuns nici un caz spectaculos. După cum spune managerul Victor Ştefan, aici sunt doar infractori mărunţi, acuzaţi de furtişaguri minore.

Majoritatea dintre ei sunt „tuciurii” şi sunt trimişi la mătură, în special în Piaţa de Gros. Unii au mai fost „repartizaţi” şi în Piaţa Iosefin, fiindcă era nevoie de personal pentru curăţenie.

Nu au fost, însă, cazuri de lucrători cu studii superioare care să ajungă să dea cu mătura, munca de la „Pieţe” fiind considerată, oarecum, inferioară celei de la „Horticultura”, care oferă şi posibilitatea unor policalificări.

Ultimele stiri