Ministerul Transporturilor vrea sa introduca un sistem modern de supraveghere si pedepse mai mari pentru hotii de cale ferata!

Ministerul Transporturilor vrea sa introduca un sistem modern de supraveghere si pedepse mai mari pentru hotii de cale ferata!

1cale ferataPremierul Victor Ponta a declarat miercuri ca este de acord cu initiativa Ministerului Transporturilor de a introduce un sistem modern de supraveghere a hotilor de cale ferata si a adaugat ca este necesara o marire a pedepselor pentru astfel de infractiuni.

Potrivit acestuia, „nu pot fi plantati jandarmi din o suta in o suta de metri”, solutia fiind implementarea unui sistem modern de supraveghere a hotilor de fier vechi de pe calea ferata.

„Ministerul Transporturilor are o gandire referitoare la un sistem modern de supraveghere a integritatii tehnice a liniilor de cale ferata. Problema e din nou ca nu se poate rezolva totul dintr-o parte. Ne-am uitat, in ultimii ani, nu avem condamnari sau avem 3 – 4 condamnari cu suspendare pentru cei care au furat infrastructura feroviara si cred ca aici, nu doar legislativ, dar poate ca Ministerul Justitiei, prin CSM, va solicita o strategie prin care aceste infractiuni extrem de grave sa primeasca si pedepse pe masura, altfel, o sa continue. Cat timp nu le e frica oamenilor ca platesc pentru ca fura cale ferata, normal ca se mai intampla. Suntem in secolul 21, solutia nu este sa plantezi peste tot jandarmi din o suta in o suta de metri, exista sisteme moderne de supraveghere si exista posibilitatea de sanctionare mai dura a celor care sunt prinsi comitand fapte de acest gen”, a precizat premierul, la Palatul Parlamentului, unde a fost prezent la dezbaterea ”Teme de interes in revizuirea Constitutiei Romaniei”.

Sursa: agerpres.roCiteste pe aceeasi tema:  Oficialii din Ministerul Transporturilor sunt COMPLET depasiti de situatie: E cea mai grea iarna din 1990 incoace!

Share this post