6.7 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăACTUALITATEAutoNoi murim pe Valea Prahovei si Valea Oltului cu sutele din cauza...

Noi murim pe Valea Prahovei si Valea Oltului cu sutele din cauza lor! Dragnea vrea sa-si scape penalii de puscarie!

in:

Stiri pe acelasi subiect

In vreme ce presedintele PSD, Liviu Dragnea, plange de mila detinutilor din penitenciarele tarii, pe soselele tarii mor anual mult mai multi romani decat in puscarii. Sunt oameni normali, care respecta legile tarii, care au copiii acasa si care merg in fiecare zi la munca pentru a plati taxe si impozite. Insa cand interesul dosarelor personale, sau dosarele prietenilor din politica, aflate pe mana procurorilor sunt cele care conteaza, evident ca oamenii care mor pe sosele din cauza infrastructurii proaste nu sunt luati in seama. Doar ei nu mai voteaza.

Romania si Bulgaria sunt tarile cu cel mai mare numar de decese rutiere, aproape dublu fata de media inregistrata la nivelul Uniunii Europene (UE), arata statisticile pentru 2015 privind securitatea rutiera, publicate de Comisia Europeana (CE).

Anul trecut, Romania a raportat o rata de 95 de de persoane decedate in accidente rutiere la fiecare milion de locuitori, mult mai mare fata de media de 51,5 decese inregistrata la nivelul UE. Aceasta rata din Romania a crescut in 2015 fata de 2014, cand a fost de 91 persoane decedate/un milion de locuitori, si a scazut comparativ cu anul 2010, cand era de 117.

La nivelul UE, 26.000 de persoane si-au pierdut viata, anul trecut, in accidente rutiere, cu 5.500 mai putine decat in 2010. Cu toate acestea, la nivelul UE, nu se observa nicio ameliorare fata de situatia din 2014. In plus, Comisia estimeaza ca 135.000 de persoane au suferit accidente grave pe drumurile din UE. Costul social (reabilitare, asistenta medicala, daune materiale etc.) generat de decesele si de vatamarile corporale survenite ca urmare a accidentelor rutiere este estimat la cel putin 100 de miliarde euro.

„Numarul deceselor sau al vatamarilor corporale grave este intotdeauna prea mare. In ultimele decenii, am obtinut rezultate impresionante in ceea ce priveste reducerea accidentelor rutiere, insa stagnarea actuala este alarmanta. Daca Europa doreste sa isi atinga obiectivul de injumatatire a numarului accidentelor rutiere pana in 2020, mai raman inca multe de facut. Invit statele membre sa-si intensifice eforturile in directia aplicarii legislatiei si a sensibilizarii cetatenilor. Desi costul acestor eforturi este considerabil, el este totusi nesemnificativ in comparatie cu costul social de 100 de miliarde euro generat de decesele si de vatamarile corporale survenite ca urmare a accidentelor rutiere”, a declarat Comisarul UE pentru transporturi, Violeta BULC.

I-ati auzit pe Dragnea sau pe Tariceanu sa vorbeasca despre romanii obisnuiti care mor pe drumurile tarii? Bineinteles ca nu, dar despre conditiile din penitenciare au despicat firul in patru. Si chiar asa, realitatea ii contrazice clar.

Potrivit datelor Administratiei Nationale a Penitenciarelor, intre 2010 si 2014, in cele 44 de penitenciare si-au gasit sfarsitul 502 oameni (cu varste cuprinse intre 18 si 100 de ani), dintre care 425 au murit rapusi de boli, restul alegand sa se sinucida. Cauza medicala a deceselor are asadar o pondere de peste 85%, fapt care explica de ce media de varsta a celor decedati in inchisori este foarte scazuta: 47 de ani si 4 luni (in Romania, speranta de viata este de 74 de ani si 6 luni).

 

Ultimele stiri