9.9 C
București
joi, aprilie 18, 2024
AcasăSocialSanatateNu stiai de ce fugi la baie imediat ce bei cafea? Iata...

Nu stiai de ce fugi la baie imediat ce bei cafea? Iata explicatia!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Persoanele pentru care cafeaua este contraindicata de medici

Oamenii de stiinta au intreprins studii ample pentru a...

De ce nu este recomandat sa bei cafeaua cu lapte

Multe persoane beau cafeaua doar cu lapte, deoarece acesta...

Vrei sa fii fresh? Trei alternative bune la consumul de cafea

Te simti obosit si ai nevoie sa fii fresh...

In Romania s-a deschis prima fabrica de caramida cu zat de cafea

Prima fabrică de cărămidă aparentă din România, în reţeta...

Despre efectele consumului de cafea s-a scris de foarte multe ori, dar nimeni nu a explicat ce se intampla cu adevarat in corpul de nostru, care parca este programat sa mearga la baie imediat ce teminam de baut cafeaua.

Cafeaua este un stimulent puternic pentru peristaltism si este uneori considerata a preveni constipatia. Totodata, cafeaua poate provoca miscari ale intestinului excesiv de largi. Efectul stimulativ al consumului de cafea asupra colonului se gaseste atat in ​​cafeaua cu cafeina dar si in cea decafeinizata. Contrar credintei populare, cafeina nu actioneaza ca un diuretic atunci cand este consumata cu moderatie (mai putin de cinci cesti pe zi), si nu duce la deshidratare sau la un dezechilibru electrolitic de apa. Dovezile actuale sugereaza ca bauturile cofeinizate contribuie la cerințele organismului zilnic de lichide la fel ca si apa pura.

Efectele consumului de cafea asupra sanatatii au fost studiate pentru pentru a determina modul in care consumul de cafea afecteaza oamenii. Cafeaua contine mai multe componente, despre care este cunoscut ca afecteaza corpul uman la nivel chimic. Insusi bobul de cafea contine, ca un mecanism de aparare a plantei de cafea, substante chimice care sunt considerate psihotropice usoare pentru om. Aceste substante sunt toxice in doze mari. Cafeaua contine cafeina, care actioneaza ca un stimulent.

Cercetarile recente au descoperit efecte suplimentare de stimulare ale cafea, care nu sunt legate de continutul sau de cofeina. Cafeaua contine un agent chimic, in prezent necunoscut, care stimuleaza productia de cortizon si adrenalina, doi hormoni de stimulare.

Pentru ocaziile cand cineva isi doreste sa se bucure de savoarea cafelei insa fara prea multa stimulare, cafeaua decafeinizata este o optiune. Aceasta este o cafea din care cafeina a fost indepartata prin diverse procedee fizice sau chimice. De obicei insa, cafeaua decafeinizata isi pierde o parte din aroma prin aceste procedee.

Mai multe despre efectele consumului de cafea gasiti pe site-ul Universitatii de Medicina si Farmacie din Craiova.

Ultimele stiri