20.6 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăStirea zileiSatu MareProducatorul celebrelor OUA KINDER acuzat de SCLAVIE in Romania! Copii pusi sa...

Producatorul celebrelor OUA KINDER acuzat de SCLAVIE in Romania! Copii pusi sa asambleze manual jucariile pe sume infime de bani!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Noua specializare a elevilor ruși: pilotarea dronelor!

Elevii din Rusia vor învăţa despre tehnologia dronelor pentru...

Jumatate din copiii navetisti isi vor plati abonamentele integral din 8 ianuarie

Federatia operatorilor de transport anunta ca elevii din 19...

S-a declarat epidemie de rujeola la nivel national!

Ministerul Sanatatii a declarat epidemie de rujeola la nivel...

O mare parte din jucăriile din celebrele ouă de ciocolată pentru copii Kinder ar fi asamblate în condiții lipsite de igienă, în casele unor români cu o situație financiară modestă, care acceptă să ducă o muncă extenuantă pentru doar câțiva lei. Este descoperirea făcută de jurnaliștii The Sun. 

Cei care ansamblează jucăriile primesc 22 de pence (1,16 lei) pe oră și muncesc nu mai puțin de 13 ore pe zi. Românii care aleg să lucreze pentru Ferrero petrec, deci, o zi întreagă asamblând jucăriile din surprizele ouălor de ciocolată chiar la ei acasă, în condiții în care controlul calității este, practic, imposibil de realizat.

O familie de români cu doi copii câștigă 20 de lei pentru fiecare 1.000 de jucării asamblate pe care apoi le urcă în saci și le duc la fabrica din Carei. ”Știu că suma pe care o primim este îngrozitoare, însă nu am de ales; trebuie să fac asta”, a mărturisit mama copiilor, care muncește alături de aceștia.

O sursă din cadrul Ferrero, citată de jurnaliștii The Sun, susține că această practică nu este cunoscută la nivelul conducerii firmei.

”Dacă șefii de la Ferrero ar ști ce se întâmplă în România, ar face un atac de cord. Clienții se așteaptă ca produsele din ouăle de ciocolată ale copiilor lor să fie fabricate în condiții atent supravegheate, însă multe dintre aceste jucării se fac în casele oamenilor”, a declarat aceasta, adăugând că s-ar putea ca Ferrero ”să nu primească serviciile pe care le-a plătit, în timp ce intermediarii se îmbogățesc de pe urma unor oameni tratați ca niște sclavi”.

Familiile care muncesc astfel ar primi ouăle cu jucării ce trebuie asamblate de la firma Prolegis, subcontractată de Romexa SA.

Șeful firmei, Marcel Bront, susține, însă, că nu oferă componente ale jucăriilor nimănui din afara fabricii. ”Jucăriile asamblate de oameni vin, probabil, din altă parte”, a declarat el, pentru The Sun.

Firma Romexa SA își desfășoară activitatea în comerțul cu produse alimentare. În urmă cu câțiva ani, ar fi preluat producția de ambalaje pentru jucăriile din dulciurile Ferrero și ansamblarea micilor surprize.

Potrivit The Sun, Ferrero a precizat că furnizorii Romexa și Prolegis au fost verificați de un audit foarte strict în luna mai și au îndeplinit condițiile.

Compania spune că interzice folosirea copiilor și că garantează angajaților salariul minim.

„Vom investiga aceste noi acuzații pentru a ne asigura că regulile Codului de Conduită este respectat strict”, a precizat Ferrero.

Ferrero România, firma care produce ouăle Kinder, a avut o reacţie după difuzarea reportajului The Sun, în care o femeie și trei copii asamblau jucării pentru ouă Kinder, în schimbul unor sume derizorii. În replică, reprezentanţii firmei anunţă că „sunt costernaţi şi profund îngrijoraţi de acuzaţiile care au fost publicate astăzi şi au lansat imediat o investigaţie detaliată pentru a clarifica toate aspectele”.

„Suntem costernaţi şi profund îngrijoraţi de acuzaţiile care au fost publicate astăzi, în ceea ce priveşte posibilul comportament al unuia dintre furnizorii noştri din România. Am lansat imediat o investigaţie detaliată pentru a clarifica toate aspectele”, se arată în comunicatul remis Realitatea Tv.

Ferrero are un Cod de Conduită strict pentru furnizori, iar acesta este o condiție a contractului”, se mai arată în răspuns . Ferrero Rocher precizează că prin acest cod este strict interzisă munca prestată de copii și că toți furnizorii trebuie să le plătească angajaților cel puțin salariul minim la nivel local sau național și să le plătească în plus orele suplimentare. Toți furnizorii sunt controlați pentru a determina dacă respectă acest cod, mai spune compania.

În cele ce urmează, se regăseşte comunicatul integral:

Ultimele stiri