Proiect de lege: Romanii vor putea cumpara cel mult o masina second-hand la doi ani!

Proiect de lege: Romanii vor putea cumpara cel mult o masina second-hand la doi ani!
Raw Life and Style

Partidul de guvernământ vrea să interzică românilor să cumpere mai mult de o mașină second-hand la doi ani.

Autovehiculele second hand din străinătate vor fi comercializate doar de către firme, iar persoanele fizice nu vor putea cumpăra decât cel mult un singur astfel de automobil într-o perioadă de doi ani, prevede un proiect de lege întocmit de PSD, potrivit Profit.ro.

Dacă ar fi adoptate, interdicțiile cu impact asupra dreptului de proprietate și a posibilității de a dispune de patrimoniul personal ar fi mult mai dure decât reglementările prin care și Guvernul vrea să descurajeze, dar la nivel fiscal, prin taxe mai mari, persoanele care cumpără mai multe mașini vechi din străinătate și le vând în România fără să plătească impozit.

Autorii legii – 41 de deputați PSD –  care vrea să interzică persoanelor fizice să cumpere mai mult de o mașină mașini second-hand la doi ani susțin că au în vedere o colectare mai eficientă a impozitelor la bugetul de stat și eliminarea operațiunilor comerciale nefiscalizate de autovehicule second-hand achiziționate în spațiul intracomunitar și revândute în România.

Astfel de prevederi au însă șanse mici să fie acceptate de către Comisia Europeană. Acestea ar putea fi văzute ca o limitare a drepturilor individuale ale cetățenilor.Citeste pe aceeasi tema:  Noua lege a RCA a fost votata! Toti soferii trebuie sa stie care vor fi noile reguli si tarife!

Share this post