Romania, record in istoria participarii la World Travel Market Londra

Romania, record in istoria participarii la World Travel Market Londra

Romania a participat la WTM inca de la prima editie, dar anul acesta s-a inregistrat un record din punct de vedere al participantilor. Standul national a gazduit peste 60 de companii, dintre care 80% au fost agentii de turism, 5 % hoteluri, 15% asociatii de promovare turistica regionale si companii aeriene.Peste 40 % dintre expozantii romani au participat pentru prima oara la WTM Londra.

worldtravelmarket

Vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, a condus delegatia Romaniei la Targul International de Turism World Travel Market care s-a desfasurat la Londra, Regatul Unit al Marii Britanii in perioada 03-06 noiembrie a.c.

 „World Travel Market este cea mai mare manifestare de turism din lume si este adresata exclusiv profesionistilor. Interesul manifestat de catre reprezentantii industriei de turism din Romania pentru acest eveniment demonstreaza ca piata de profil a ajuns la o maturitate ce ne permite sa ne prezentam in fata intregii lumi ca o destinatie turistica complexa.Prin participarea la targ in standul pus la dispozitie gratuit de catre Autoritatea Nationala pentru Turism, co-expozantii romani au avut ocazia sa isi prezinte direct oferta turistica partenerilor din intreaga lume, dar si sa semneze contracte cu touroperatorii internationali”, a declarat Mirela Matichescu.

In cele trei zile de targ, delegatia Autoritatii Nationale pentru Turism a mai participat la Summitul Ministrilor, la intrevederi cu reprezentanti ai Organizatiei Mondiale a Turismului si ai industriei turistice din tarile participante la manifestare.

Pe perioada manifestarii expozitionale, vicepresedintele ANT, a promovat in mod direct Romania ca si destinatie turistica prin interviuri pentru BBC, Euronews dar si pentru alte publicatii specializate.

Sursa: ANT

Share this post