Scrisoare EMOTIONANTA din strainatate catre Klaus Iohannis, dupa ce Csibi Barna a BATJOCORIT drapelul Romaniei!

Scrisoare EMOTIONANTA din strainatate catre Klaus Iohannis, dupa ce Csibi Barna a BATJOCORIT drapelul Romaniei!

Romanii din diaspora ii cer presedintelui Klaus Iohannis sa ia atitudine dupa ce extremistul Csibi Barna a batjocorit din nou steagul Romaniei, scrie stiripesurse.ro.

”Domnului Klaus Iohannis

Preşedintele României

Stimate domnule preşedinte,

Ultima provocare a cetăţeanului Csibi Barna la adresa însemnelor naţionale şi a Tricolorului reprezintă o imensă provocare şi sfidare faţă de poporul român şi România. Într-o postare video, spre deliciul radicalilor şi extremiştilor maghiari, Csibi Barna batjocorește din nou Tricolorul, pe care l-a rupt în bucăți în public, în timp ce purta un tricou care arată cum un secui îl bate pe un român. Csibi Barna nu se află la primul antecedent de acest fel. Extremistul s-a făcut remarcat prin susţinerea autonomiei Ţinutului Secuiesc şi printr-o postare video pe internet în care spânzura o păpuşă care îl reprezenta pe Avram Iancu.

Ultima ispravă anti-românească şi împotriva însemnelor naţionale a lui Cibi Barna nu trebuie să rămână nepedepsită de lege, pentru că se creează un precedent periculos care va îndemna la încălcarea tuturor simbolurilor naţionale de acum încolo de către radicalii unguri. De aceea, vă solicităm, stimate domnule preşedinte, să cereţi imediat organelor abilitate aplicarea legii în cazul cetăţeanului Csibi Barna. Acesta a încălcat flagrant Constituţia României şi prevederile Legii nr. 74/1994, Art. 20: „Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită niciun act prin care s-ar aduce ofensă acestora.”


Citeste si:

VIDEO – Un ungur celebru BATJOCORESTE steagul national al Romaniei!

”Romanie, marea ta problema, singura care conteaza, o reprezinta oamenii asta goniti peste hotare”

Raspunsul GENIAL al unei tinere romance din strainatate pentru Mircea Badea: Te priveam cu drag la ”Noaptea târziu cu Mircea Badea si Oreste”


În aces sens, vă solicităm să dispuneţi demersurile legale pentru sancţionarea exemplară a lui Csibi Barna prin amendarea şi condamnarea la închisoare a acestuia conform legii româneşti. De asemenea, vă sugerăm să dispuneţi declararea lui Csibi Barna ca persona non-grata în România şi retragerea cetăţeniei române, pentru că acest individ care calcă şi rupe la propriu simbolurile naţionale nu merită să o deţină şi să se bucure de protecţia şi beneficiile acesteia. Numeroşi basarabeni şi-ar dori cetăţenia română şi nu o obţin, în schimb Cibi Barna o batjocoreşte cu premeditare.

Cu respect,

Ionică Armancă

redactor șef- „Jurnalul Românesc” Viena”.

Share this post