Teoria conspiratiei devine realitate: explozibil in avionul polonez prezidential prabusit in Rusia

Teoria conspiratiei devine realitate: explozibil in avionul polonez prezidential prabusit in Rusia

Urme de explozibil au fost descoperite recent de expertii polonezi pe epava avionului prezidential polonez care s-a prabusit in aprilie 2010 la Smolensk, in Rusia, a afirmat marti cotidianul conservator Rzeczpospolita. „Testele au confirmat prezenta unor urme de TNT si nitroglicerina pe 30 de scaune. Aceste substante au fost descoperite la jonctiunea dintre carlinga si o aripa”, a afirmat cotidianul polonez.

 

Potrivit unei ipoteze a expertilor citati de Rzeczpospolita, aceste urme de explozibil ar putea proveni de la obuze neexplodate prezente in numar mare in regiunea Smolensk (vestul Rusiei), care a fost teatrul unor lupte crancene in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

 

Contactat marti dimineata, purtatorul de cuvant al Parchetului militar polonez care supravegheaza ancheta privind catastrofa de la Smolensk, Zbigniew Rzepa, a refuzat orice comentariu. Teste efectuate imediat dupa catastrofa de expertii rusi si polonezi au exclus prezenta unor materiale explozibile pe ramasitele aparatului.

 

Avionul presedintelui polonez Lech Kaczynski s-a prabusit la 10 aprilie 2010 in timp ce incerca sa aterizeze pe o ceata densa la Smolensk, provocand moartea celor 96 de persoane aflate la bordul sau. Teoriile conspirationiste privind acest accident circula in continuare in Polonia.

 

Share this post

One thought on “Teoria conspiratiei devine realitate: explozibil in avionul polonez prezidential prabusit in Rusia