6.9 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăACTUALITATECulturaTOP 10 mistere ale lumii pe care STIINTA nu le poate explica...

TOP 10 mistere ale lumii pe care STIINTA nu le poate explica nici astazi!

in:

Stiri pe acelasi subiect

VIDEO – Fenomen INEXPLICABIL filmat pe cerul Romaniei!

Autoritățile din România au fost luate prin surprindere, nu...

Tiriac la batranete spune lucruri trasnite: Dupa terenul albastru mai vine cu o nascocire!

Miliardarul Ion Ţiriac vrea să revoluţioneze tenisul. Românul propune...

Din Fundu Moldovei Pacalesti Cioara de Sus! Top 10 cele mai CIUDATE localitati din Romania!

1. Cioca-Boca, Iași. (foto:clockworld.info) Satul Cioca Boca este situat în S-V...

In mileniul trei avem impresia ca omul a ajuns pretutindeni si ca n-a mai ramas nimic pe care stiinta sa nu poate explica, scrie playtech.ro. În realitate, sunt multe întrebări aparent simple, care însă nu și-au găsit încă răspunsul.

„Îmi place necunoscutul, despre asta e vorba în ştiinţă.  Există miliarde de lucruri şi de locuri despre care nu ştim absolut nimic. Şi faptul că nu ştim mă incită, mă face să-mi doresc să ajung acolo, să aflu adevărul. Asta este ştiinţa. Cred că dacă nu îţi place necunoscutul nu poţi deveni om de ştiinţă. Nu am nevoie de un răspuns. Nu am nevoie de răspunsuri pentru orice. Eu am nevoie de întrebări la care să caut răspunsuri”, a explicat Brian Cox, fizician la Universitatea din Manchester.

De ce exista mai multe materie decat antimaterie?


Citeste si:

”MythBusters” cu leacurile babesti! Ce zic oamenii de stiinta despre sfaturile bunicii!

Oamenii de stiinta au realizat cea mai mica “INSECTA-DRONA” din lume!

Oamenii de stiinta spun rugaciuni? Vezi raspunsul lui Albert Einstein!


Antimateria este opusul materiei, când cele două se întâlnesc ar trebui să se anihileze reciproc fără a lăsa nimic în urmă, iar acest fenomen ar fi trebuit să se producă la scurt timp după apariţia Universului, când s-au format materia şi antimateria. Dar, dacă acest lucru s-ar fi întâmplat conform calculelor oamenilor de ştiinţă, atunci nu ar mai fi existat destulă materie care să formeze galaxiile, stelele şi planetele

Astfel, fizicienii încearcă să afle de ce a rămas aşa de multă materie în Univers. Una din explicaţii invocă existenţa mesonilor, particule subatomice instabile, care există foarte puţin timp (câteva microsecunde) şi care sunt compuse dintr-un quark şi un antiquark. Mesonii sunt mai rezistenţi decât opusul lor, antimesonii, de aceea particulele normale, alte materiei, sunt mai numeroase comparativ cu antiparticulele, notează IFL Science.

Ultimele stiri