Un asteroid va purta numele elevului roman castigator al concursului Intel ISEF! VIDEO

Un asteroid va purta numele elevului roman castigator al concursului Intel ISEF! VIDEO

Un asteroid va purta numele elevului de 19 din Ramnicu Valcea, Ionut Budisteanu, care a castigat marele premiu la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF) din SUA, a anuntat Massachusetts Institute of Technology din SUA.

Ionut Budisteanu, elev in clasa a XII-a la Grupul Scolar Oltchim din Ramnicu Valcea a castigat, saptamana trecuta, marele premiu, in valoare de 75.000 de dolari, la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), care a avut loc in Phoenix, SUA.

Tanarul a spus ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele sau, aceasta fiind o regula a acestor concursuri.

„Ma bucura ca Massachusetts Institute of Technology va numi un asteroid cu numele meu. Este cutuma acestor concursuri ca toti castigatorii sa fie recompensati astfel, ca recunoastere a succesului. Raman insa cu picioarele pe pamant, ma pregatesc sa dau bacalaureatul, ma port ca un adolescent normal. Voi vedea ce voi face in viitor, acum insa am o prioritate, ma pregatesc pentru bacalaureat”, a spus Ionut Budiseanu.

Ionut Budisteanu a castigat, vineri, in Phoenix (SUA), locul I la concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), pentru crearea unui model viabil de masina low-cost fara sofer. Elevul s-a clasat pe locul I si la categoria sa de participare, Inginerie (I-SWEEEP).

Tanarul a participat pentru a treia oara la Intel ISEF, anul trecut el castigand premii in valoare de 14.000 de dolari, cu un proiect care utiliza senzorii de pe limba pentru a crea imagini, dedicat nevazatorilor.

Ionut Budisteanu a castigat 90 de premii nationale si internationale in domeniul stiintei si ingineriei.

Elevul a primit, luni, in sedinta de Consiliu Judetean, titlul de cetatean de onoare al judetului Valcea, iar institutia i-a acordat o placheta si 10.000 de lei.

Tot luni, Consiliul Local Ramnicu Valcea a aprobat ca in prima sedinta sa ii acorde lui Ionut Budisteanu titlul de cetatean de onoare al municipiului.

Sursa: mediafax.roCiteste pe aceeasi tema:  Incepe infernul ALB! Cod galben de NINSORI si VISCOL in Capitala!

Share this post