11.3 C
București
marți, aprilie 23, 2024
AcasăACTUALITATEUn joc suta la suta romanesc a CUCERIT lumea! A ajuns la...

Un joc suta la suta romanesc a CUCERIT lumea! A ajuns la 50 de milioane de descarcari!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Un joc gandit si dezvoltat in Romania a devenit un fenomen mondial, scrie playtech.ro.

Puține companii de gaming mobil sunt la fel de apreciate (atât de utilizatori cât și de investitori) și cunoscute precum King. King este o companie de jocuri fondată în 2003, în Stockholm, Suedia. În lume sunt cinci studiouri: Stockholm, Malmo, Barcelona, Londra şi Bucureşti. Prima dată când am vizitat sediul King Romania, în el lucrau 30 de persoane. Acum, mutat într-o clădire impunătoare din zona Eroilor, din Capitală, biroul adăpostește 105 persoane. Nu e de mirare, având în vedere că primul titlu dezvoltat de români sub sigla companiei suedeze, Bubble Witch Saga, este unul dintre cele mai populare jocuri din magazinele de aplicații.

Luna trecută, ei au lansat un joc nou care a convis deja între 10 și 50 de milioane de persoane să-l instaleze. Se numește AlphaBetty Saga și, spre deosebire de Bubble Witch sau Candy Crush, acesta are și o latură educativă. Îl puteți descărca gratuit de aici (Android) și aici (iOS).


 

Citeste si:

Un roman a INVENTAT o aplicatie care a strans 25 de milioane de dolari!

Facebook a lansat o aplicatie care iti permite crearea propriului ziar online


 

Atât Spireanu cât și Fătulescu nu par să fi depășit vârsta de 30 de ani. Îmbrăcați casual și vorbind liber, dar calculat, încep să-mi spună povestea AlphaBetty. Conceptul nu era unul nou, ci a existat sub forma unui joc web înainte să prindă viață pe mobil. ”A prins super bine pe site, lumea juca în draci. Formatul era puțin diferit acolo – se înscria lumea în turnee, se putea face și pe bani. Am văzut că acest joc a prins foarte bine și ne-am gândit că ar avea potențial să-l facem în format Saga. Nu aveam un joc de cuvinte. Ni s-a părut o nișă interesantă, un segment interesant pe care puteam să-l abordăm, așa că ne-am apucat de treabă”, a explicat Ștefan, cu o lejeritate care mi-a transmis încrederea față de acest nou titlu. Jocul are și o latură educativă, după cum menționam și mai sus, în sensul în care îi poate ajuta, pe cei mari și pe cei mici deopotrivă, cuvinte noi din diverse limbi străine. E, practic, un fel de Scrabble combinat cu Candy Crush unde, în loc să formezi perechi de bomboane de același tip, formezi grupuri de litere care alcătuiesc cuvinte. ”Am primit o mulțime de comentarii de la oameni care au diverse afecțiuni, care ne spuneau că jocul i-a ajutat să se concentreze mai bine și să se relaxeze”, mai spune Spireanu.

Continuarea pe playtech.ro

Ultimele stiri