Un roman abuzat de politisti a primit la CEDO o despagubire RECORD!

Un roman abuzat de politisti a primit la CEDO o despagubire RECORD!

Un român va primi de la stat peste 14.000 de euro despăgubiri pentru că a fost bătut de poliţişti iar plângerea sa nu a fost investigată corespunzător, potrivit unei decizii a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Reclamantul, Liviu Samachişă, este un cetăţean americano-român, născut în 1956 şi care locuieşte la Fălticeni, potrivit Mediafax.

El s-a plâns că a fost atacat de poliţişti, pe 31 iulie 2008, când vizita un prieten la Galaţi. Când s-a întors la maşina sa, a găsit-o înconjurată de poliţişti şi maşini de Poliţie, întrucât era suspectă de implicare într-un accident soldat cu rănirea unor pietoni, a relatat el.


Citeste si:

FOTO Abuzuri de nedescris ale companiei lui Ovidiu Tender la Mosna. Exploratorii gazelor de sist au invadat ilegal terenurile oamenilor

A sunat la 112 sa ANUNTE ca se fura padurea! Apoi a primit 1000 de lei AMENDA!


Bărbatul susţine că poliţiştii l-au imobilizat şi i-au pus cătuşe în mod violent şi, pe drumul spre secţie, au continuat să îl lovească cu pumnii până a leşinat.

Eliberat în aceeaşi zi, Samachişă a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Galaţi, unde a fost diagnosticat cu contuzie severă la nivelul toracelui şi al mandibulei, traumă cranio-cerebrală, zgârieturi şi vânătăi pe mâini, gât şi la nivelul claviculei.

Share this post