20.6 C
București
joi, martie 28, 2024
AcasăACTUALITATEAutoVeste proasta pentru soferi! Politia umple drumurile cu radarele fixe, dotate cu...

Veste proasta pentru soferi! Politia umple drumurile cu radarele fixe, dotate cu camere de filmat!

in:

Stiri pe acelasi subiect

Studentii ieseni au dat lovitura in SUA cu o inima artificiala pentru copii

O echipa de tineri studenti la Universitatea de Medicina...

Roboti umanoizi care „vor transforma lumea” in urmatorii doi ani

Rapiditatea cu care evolueaza lumea este uimitoare, iar de...

Toti porcii sunt pe tiktok si facebook! Se vand intre 16 si 21 de lei in viu

Pentru cei care asteapta cu nerabdare sarbatorile de iarna...

Poliţia Romana anunta ca a fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. Sistemele inteligente se pot folosi şi pe post de radare, anunta stirileprotv.ro.

Direcţia rutieră a Poliţiei Române nu are astăzi niciun radar fix, iar numărul radarelor mobile a scăzut: de la 600 în 2015 la aproape 500 în 2016. Că să-i prindă pe vitezomani, poliţia a semnat un protocol cu CNAIR şi va folosi camerele pe post de radar fix. Sistemul funcţionează în baza unor senzori din asfalt.

Radarul fix începe să funcţioneze în momentul în care roţile din faţă ale unei maşini ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul calculează în cât timp veţi parcurge 2,5 metri. Adică distanţa până la următorul senzor. Dacă aţi depăşit limita maximă de viteză, 130 de kilometri pe oră, veţi primi amendă acasă, în plic.

Poliţia spune că a stabilit deja camerele de supraveghere ale CNAIR, cu ajutorul cărora îi vor depista pe şoferii care depăşesc viteză regulamentară. Primele vor fi pe autostrada spre mare.

”O să avem cel puţin patru camere într-un proiect pilot pe autostrada A2. Au fost identificate o serie de deficienţe se lucrează la corectarea lor şi ne dorim chiar dacă nu se va modifică legislaţia să începem să aplicăm sancţiuni”, spune Florentin Brăcea, șeful Direcției Rutiere.

Una dintre probleme este cum vor ajunge imaginile de pe camerele CNAIR, la poliţişti. Cei de la Compania Naţională de Infrastructură Rutieră spun că au găsit o soluţie.

Ecaterina Munteanu, director Direcţia de siguranţă circulaţiei: ”Compania are câteva echipamente ITS instalate pe autostrăzile din România existente şi în curs de dezvoltare.”

Primele amenzi se vor da la începutul anului viitor. Camerele CNAIR acoperă aproape toate drumurile importante din România, iar dacă protocolul cu poliţia va fi extins la nivel naţional, numărul amenzilor va creşte

Ultimele stiri