facebook
Dezvoltare personala

24 de burse Schweighofer pentru studenții din România

În anul universitar 2017-2018, compania Holzindustrie Schweighofer a oferit 24 de burse a câte 8000 de lei pentru studenți și masteranzi de la patru facultăți prestigioase din țara. La Cluj-Napoca s-a desfășurat în acest weekend colocviul în care bursierii și-au prezentat rezultatele cercetărilor științifice din anul universitar 2017-2018.

Compania Holzindustrie Schweighofer a oferit 24 de burse a câte 8000 de lei studenților și masteranzilor de la patru facultăți prestigioase de profil din țară:

  • Facultatea de Silvicultură și Exploatări Forestiere, Universitatea Transilvania din Brașov;
  • Facultatea de Ingineria Lemnului, Universitatea Transilvania din Brașov;
  • Facultatea de Horticultură, secția de Silvicultură, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca;
  • Facultatea de Silvicultură, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În acest weekend, în noua și moderna clădire a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, bursierii Schweighofer, studenți și masteranzi ai facultăților de profil de mai sus, au prezentat profesorilor și specialiștilor din industria lemnului viziunea lor despre teme de actualitate și cu potențial impact asupra sectorului forestier și de industrie a lemnului. Noutățile tehnologice din industrie și prezentarea de produse inovatoare din lemn au constituit subiecte pentru dezbateri, iar prezentările despre evoluții ale pieței, cerințe de sustenabilitate și reglementări specifice au iscat discuții deosebit de interesante.

Lider european în industria prelucrării lemnului, Holzindustrie Schweighofer crede că pasiunea pentru lemn trebuie cultivată în rândul generațiilor tinere pentru dezvoltarea sectorului către performanță și o gestionare sustenabilă a singurei resurse regenerabile, pădurea. Programele de burse răspund acestei viziuni și oferă experiențe formatoare – academice și nu numai – elevilor și studenților care doresc să aprofundeze cunoașterea unei industrii vitale în secolul XXI.

 „Salutăm întotdeauna implicarea mediului de afaceri în procesul educaţional. Astfel, apare o legătură directă extrem de necesară între teoria predată studenților și practica producţiei. De aceea, ne bucurăm de proiectul Bursele Schweighofer şi sperăm să fie un exemplu şi pentru alți agenți economici din acest sector industrial tradițional și important al României” – a precizat prof. univ. dr. Ioan Tăut, director adjunct Departamentul II Silvicultură, USAMV Cluj-Napoca.

„Temele abordate au fost foarte interesante și ne-a bucurat interesul din partea studenților pentru abordarea și analiza unor teme deloc facile pentru nivelul de pregătire universitară, dar mai ales pentru lipsa de practică care în momentul de față este o mare problemă a studiilor universitare. De cele mai multe ori, studentul când este angajat de firme din domeniul forestier, indiferent că este la o firmă de exploatare, industrializare sau ocol silvic, în primii ani se loveşte de lipsa de practică. Iar această iniţiativă a burselor Schweighofer îi pregăteşte într-o anumită măsură pentru partea practică şi îi încurajează pentru o abordare practică a studiilor şi informaţiilor dobândite pe timpul facultăţii” – a menționat reprezentantul din partea Asociației Forestierilor din România – ASFOR, prezent la eveniment.

Pe lângă programul de burse adresat studenților, implicarea Holzindustrie Schweighofer în domeniul educației include programul de învățământ profesional de la Colegiul Tehnic „Gr. Cobălcescu” din Moinești (burse de studiu pentru 28 de elevi și practică de specialitate în unitățile companiei), dotarea laboratoarelor universitare precum și renovarea și modernizarea școlilor, grădinițelor și altor instituții educaționale în zonele în care operează unități de producție.

Despre Grupul Schweighofer

Grupul Schweighofer își are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experiență în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activități și în producția de energie din surse regenerabile și afaceri imobiliare. Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea și două fabrici de producție a panourilor din lemn și o fabrică de cherestea în Germania. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.100 de angajați. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de țări din întreaga lume.

Share Page

Close