CNAIR a început campania de plombare a gropilor pe care trebuie să o încheie până pe 31 mai. Până acum, a identificat nu mai puțin de un milion de mp, adică 0.05% din întreagă rețea de drumuri. Până când craterele vor fi astupate, șoferii sunt însă nevoiți să facă slalom printre ele cu riscuri mari pentru siguranța rutieră și, nu în ultimul rând, pentru bugetul fiecăruia.
Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cele mai multe gropi sunt pe DN 7, DN1, A1, dar și DN2, care s-a deteriorat foarte mult din cauza traficului ucrainean. Zilnic, pe aici circulă sute de camioane încărcate cu marfă.
În atenția drumarilor ar trebui să intre un sector de drum cuprins între Roman și localitatea Motca, de aproape 50 de km, unde porțiunea de balast de sub asfalt are 10 cm, în loc de 100, cât ar trebui să aibă, și de aceea intervin probleme din cauza traficului greu.
În Hunedoara, pe DN 7, multe dintre gropi au fost deja acoperite.
În întreaga țară, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a identificat un milion de mp de gropi. Reprezentanții companiei dau asigurări că întreaga suprafață va fi acoperită până la sfârșitul lunii mai.
Dincolo de acest aspect, siguranța rutieră ar trebuie pusă pe primul loc, spun specialiștii consultați de Știrile TVR.
Conform Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, doar 0,2% din accidentele rutiere ar fi cauzate de starea drumurilor. În rest, accidentele auto sunt puse pe seama șoferilor și a pietonilor.
sursa tvrinfo.ro